Pietų Afrikoje gimęs A. Sheras buvo daugelio laikomas vienu puikiausių šiuolaikinių Britanijos aktorių. Jis atliko beveik visus įsimintiniausius Williamo Shakespeare’o pjesių vaidmenis nuo Karaliaus Lyro to paties pavadinimo pjesėje iki Šeiloko pjesėje „Venecijos pirklys“.

A. Sheras gimė Keiptaune litvakų šeimoje 1949 metų birželio 14 dieną, praėjus metams po to, kai į valdžią atėjusi Nacionalinė partija ėmėsi aparteido režimo įvedimo.

1985 metais aktorius pelnė Laurence'o Olivier vardo apdovanojimą už jo sukurtą Ričardo III, energingai po sceną su ramentais siautėjančio kuproto piktadario, paveikslą.

A. Sheras taip pat nusifilmavo keliuose sėkmės sulaukusiuose filmuose, vienas kurių yra „Įsimylėjęs Šekspyras“, be to, princas Charlesas yra įvardinęs jį kaip savo mėgstamiausią aktorių.

Dirbdamas Karališkajame Shakespeare'o teatre jis sutiko savo gyvenimo partnerį Gregorą Doraną, kuris vėliau tapo trupės meno vadovu. Jiedu buvo viena pirmųjų gėjų porų, registravusių civilinę partnerystę Britanijoje 2005 metais.

Rugsėjį, kai medikai paskelbė, kad A. Sheras nepagydomai serga, G. Doranas pasitraukė iš užimamų pareigų, kad galėtų rūpintis savo partneriu.

Teatro vykdomoji direktorė Catherine Mallyon ir laikinai meno vadovo pareigas einanti Erica Whyman sakė, kad „labai liūdi“ dėl A. Shero mirties.

„Savo mintis ir nuoširdžią užuojautą šiuo gniuždančiu metu [skiriame] Gregui, Antony šeimai ir jų draugams“, – nurodė jos.

„Antony ilgą laiką bendradarbiavo su RSC (Karališkąja Shakespeare'o trupe) ir padarė labai sėkmingą karjerą scenoje ir ekrane“, – sakoma pareiškime.

Teatro pirmininkė Shriti Vadera pažymėjo, kad aktorius buvo „mylimas“ šioje organizacijoje „ir palietė bei praturtino daugybės žmonių gyvenimus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją