Grupės išplatintame pranešime teigiama, kad Tayloras Hawkinsas, linksmas, nuožmus „Foo Fighters“ būgnininkas, mirė sulaukęs 50 metų.

„Foo Fighters šeimą sukrėtė tragiška mūsų mylimo Tayloro Hawkinso netektis“, – rašoma žinutėje, kuri paskelbta socialinėse medijose.

„Jo muzikinė dvasia ir užkrečiantis juokas gyvens su mumis visais amžinai. „Foo Fighters“ šiuo metu gastroliuoja Pietų Amerikoje, grupė turėjo pasirodyti festivalyje Estéreo Picnic Bogotoje, Kolumbijoje, T. Hawkinso mirties metu“, – užsienio naujienų portalui rollingstone.com sakė grupės atstovas.

Tayloro Hawkinso mirties priežastis nebuvo nurodyta.

Pasklidus žiniai apie T. Hawkinso mirtį, daugybė muzikantų ir įžymybių pagerbė būgnininką socialiniuose tinkluose, rašo rollingstone.com.

„Telaimina jus Dievas, Teilorai Hokinsai. Man patiko tavo dvasia ir tavo nesustabdoma roko galia“, – rašė „Rage Against the Machine“ atlikėjas Tomas Morello, pasidalijęs savo ir Hokinso nuotrauka.

„Ilsėkis ramybėje, mano drauge“, – rašė Miley Cyrus, kur yra „Foo Fighters“ gerbėja. „Instagram Stories“ ji pasidalijo judviejų nuotrauka.

Buvęs „Dream Theater“ būgnininkas Mike'as Portnoy, Ozzy Osbourne'as, prodiuseris Steve'as Albini ir muzikantas Finneas taip pat skyrė užuojautą T. Hawkinsui.

Howkinsas gimė Teksase, ankstyvoje vaikystėje su šeima persikėlė į Pietų Kaliforniją. Pirmą kartą jis išgarsėjo kaip Alanis Morissette.

Būgnininkas pasirodė populiarių singlų „You Oughta Know“ ir „You Learn“ klipuose. Oficialiai prie grupės „Foo Fighters“ prisijungė 1997 m. pavasarį.

Per visą savo karjerą „Foo Fighters“ T. Hawkinsas retkarčiais parodydavo ir savo vokalinius sugebėjimus, dainavo 2005 m. grupės singluose „Cold Day in the Sun“ ir „Sunday Rain“.

Hawkinsas dažnai su grupe perdainuodavo ir įvairias dainas gyvų pasirodymų metu, įskaitant galingą Queen „Somebody to Love“ 2021 m. sausio mėnesį įvykusiame koncerte Los Andžele.

„Jis atėjo į grupę, kuri apskritai buvo gana niūri ir trumpam prie to priprato, o paskui tarstelėjo: „Palauk, o jei mes taptumėme ryškūs?“, – sakė „Foo Fighters“ bosistas Nate'as Mendelis.

Be darbo su grupe „Foo Fighters“, T. Hawkinsas nuolat bendradarbiavo su kitais muzikantais bei grupėmis, netgi turėjo keletą savo projektų. 2006 m. jis pradėjo ir solinę karjerą.

Su draugais Wiley Hodgdenu ir Micku Murphy grojo grupėje „Chevy Metal“, o 2014 m. trijulė galiausiai išleido albumą pavadinimu „Birds of Satan“.

Būgnininkas buvo išsiskyręs su žmona Alison, augino tris vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją