Kaip rašo People.com, nuotrauką, kurioje užfiksuota, kaip jos puspenktų metų duktė Dashiel Edan iš buteliuko maitina kūdikį, M. Jovovich papildė ilgu prierašu.

„Nėra nieko mieliau, nei matyti, kaip tavo vaikai myli vienas kitą ir vertina drauge praleidžiamą laiką. @dashielanderson negali atsidžiaugti „savo mieluoju kūdikėliu“ ir maitina ją visada, kai tik gali“, – rašė M. Jovovich.


Aktorė, su vyru Paulu W.S. Andersonu taip pat auginanti 12-metę dukterį Ever Gabo, paaiškino, kodėl ji tuo metu nemaitino mažylės krūtimi: „Tenka papildomai maitinti nutrauktu pienu, nes Osian susidūrė su sudėtingu geltos atveju ir nepajėgė šios ligos įveikti, tad visą savaitę blaškėmės tarp namų ir ligoninės. Gydytojai paaiškino: kuo daugiau pieno ji gers, tuo sparčiau sveiks. Tačiau maitinama krūtimi ji labai greitai užmiega, tad mums reikia maitinti ją iš buteliuko, kad mažylė gautų kaip įmanoma daugiau pieno“.

M. Jovovich pridūrė: „Ant vargšelės kulnų tiek daug įdrėskimų – reikėjo paimti kraujo, kad būtų galima atlikti antikūnių tyrimą. Vos pagalvojus, man plyšta širdis. Bet tikiuosi, kad šiandien atliktas kraujo tyrimas parodys, jog Osian sveiksta“.


Pasak medicinos centro „Mayo Clinic“, naujagimių gelta yra pakankamai dažnai pasitaikanti būklė, kai kūdikio kraujyje būna per daug bilirubino – geltonojo raudonųjų kraujo kūnelių pigmento. Taip paprastai nutinka, kai naujagimio kepenys nėra pakankamai subrendusios, kad pašalintų kraujyje esantį bilirubiną.

Pasak JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro, naujagimių gelta gali būti gydoma tinkamai maitinant, mat šalinimo procesas taip pat padeda pašalinti ir naujagimio kraujyje esantį bilirubiną.

Tačiau sunkesniems ligos atvejams reikalinga itin atidi medikų priežiūra, todėl naujagimiai gydomi ligoninėje.

Vasario 3-ąją, praėjus dienai po dukters atėjimo į šį pasaulį, M. Jovovich pasidalino Osian gimimo detalėmis, įskaitant tai, kad duktė Ever jau buvo paskleidusi žinią apie sesutės gimimą.

„Ji tokia graži! Jos plaukai šviesesni nei buvo kitų mergaičių, ji labai stipri. Ji judina mažas rankytes ir jau kelia galvytę, norėdama pamatyti, kas vyksta aplinkui!“, – prie visos šeimos nuotraukų su naująja nare rinkinio rašė trijų dukterų mama.

„Ji – mūsų stebuklingas kūdikis, esame tokie dėkingi, kad ją turime – ji visiškai užvaldė mūsų gyvenimus!“, – pridūrė aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)