Pirmiausia „TikToke“ žaibiškai išpopuliarėjo jos videoklipas „M to the B“. Vėliau kitas klipas, kuriame ji judina galvą, sulaukė net 50 mln. patiktukų ir buvo peržiūrėtas pusę milijardo kartų. Dabar Belle tapo garsenybe, nes visi žino jos TikToko paskyrą.

Bella gimė 1997 m. vasario 8 d. Ji – filipinietė, šiuo metu jai – 24 m. Tėvai iki 3 m. augino ją lūšnyne, vėliau mergaitę įvaikino. Jos įtėvis buvo baltaodis amerikietis, tarnavęs JAV kariuomenėje, motina – filipinietė, abu jie buvo iš Saudo Arabijos, nes ten perkėlė jos įtėvį. Jie galiausiai išvyko į Filipinus.

Bellos gyvenimas ją įvaikinusioje šeimoje nebuvo džiugus. Viename interviu ji pasakojo daug dirbusi ūkyje, taip pat atlikdavusi namų ruošos darbus. Kad viską spėtų, tekdavo keltis 4 val., o kartais, jei norėdavo laiku nueiti į mokyklą, keldavosi 3 val. Filipinuose, kur jie gyveno, mokiniams pamokos prasidėdavo 6.30 val.

Mergaitė kuopdavo gyvulius ūkyje, tvarkydavo namus. Iš įbrolių ir įseserių pagalbos beveik nesulaukdavo. Interviu ėmusi žurnalistė palygino ją su pasakos veikėja Pelene.

Vaikystėje Bella Poarch patyrė prievartą ir smurtą

Bella neslėpė, kad vaikystėje patyrė daug prievartos. Vienoje tinklalaidėje ji pasakojo, kiek prisikentėjo, gyvendama ją įvaikinusioje šeimoje. Ten ją pravardžiavo kvaila kale, jei nespėdavo užbaigti kokio nors darbo, būdavo baudžiama. Įtėvis neduodavo jai pusryčių ar netgi skeldavo antausį. Ji pasakojo, kaip eidavo į mokyklą patinusiu veidu. Ten užuojautos nesulaukdavo – mokytojai ją kritikuodavo, liepdavo greičiau atlikti užduotis, o sumuštas veidas jų nejaudino.

Bella Poarch

Bella mano, kad visų jos bėdų šaltinis buvo ūkis. Ji pasakojo, kad iš pradžių, pradėjus gyventi įtėvių šeimoje, prievartos nepatyrė, bet vėliau, kai atsirado ūkis ir gyvulių, o jai buvo 7 m., prasidėjo sunkumai. Jos vaikystė buvo sunki.

Vėliau įtėvis išvyko į JAV, kur jam turėjo atlikti operaciją. Ji džiaugėsi tuo laikotarpiu, kai jo nebuvo, – žiūrėdavo televizorių, sėdėdavo ant sofos, kalbėdavo savo gimtąja kalba. Kadangi dėl sveikatos įtėvis nebegalėjo grįžti į Filipinus, visa šeima išvyko į JAV. Bellai tuo metu buvo 14 m.

Ji nuėjo tarnauti į jūrų laivyną, kad pabėgtų iš įtėvių namų

Tinklalaidėje Bella nemažai papasakojo apie savo gyvenimą. Ji teigė nuėjusi tarnauti į karinį jūrų laivyną, bėgdama nuo visų problemų, nes kitos išeities nematė. Tuo metu jai buvo 17 m. Kariniame jūrų laivyne ji išbuvo ketverius metus. Paskutiniai žodžiai, kuriuos prieš išeidama išgirdo iš patėvio lūpų, buvo tokie: „Nedrįsk grįžti. Čia – ne tavo namai.“

Kariniame jūrų laivyne jai patiko, nes pirmą kartą gyvenime pasijuto laisva. Ten jai buvo smagu, ten ji jautėsi gerai. Šis laikotarpis merginai buvo kas geresnis nei gyvenimas įtėvių šeimoje.

 Bella Poarch

Jai draudė naudoti makiažo priemones

Niekas nenuginčys, kad Bella labai graži, tačiau paauglystėje jai, kaip ir visoms paauglėms, norėjosi dažytis. Įtėviai neleido, todėl ji augo neturėdama jokių makiažo priemonių ir pavydėjo kitoms mergaitėms. Kita vertus, dabar ji turi savo stilių ir garsėjo juo „TikToke“. Po metų kariniame jūrų laivyne ji išmoko pasidaryti makiažą ir šukuosenas.

Savo pamokėlėje „Vogue“ ji atskleidė, kaip daromas makiažas „Tiktoko“ klipams. Tarnaudama kariniame jūrų laivyne ji tapo perfekcioniste, tad nebuvo sudėtinga pasidaryti tobulą makiažą. Moka ir susisukti plaukus į kuodukus. Po savo patirties kariniame jūrų laivyne ji viską moka pasidaryti pati.

Bella Poarch supykdė gerbėjus savo tatuiruote

2020 m. Bella papiktino savo sekėjus tekančios saulės tatuiruote. Kai ji pademonstravo gerbėjams šią tatuiruotę, daugelis supyko. Jiems šis vaizdinys asocijavosi su japonų imperializmu po Korėjos okupacijos. Šis simbolis korėjiečiams nemalonus. Vis dėlto „TikToko“ žvaigždė rado išeitį – ji atsiprašė savo gerbėjų tviteryje, taip pat pažadėjo pašalinti šią tatuiruotę.

Vėliau „TikToke“ ji išpublikavo tatuiruotės nuotrauką su užrašu: „Labai atsiprašau, jei mano tatuiruotė jus įžeidė. Man patinka Korėja. Prašau man atleisti.“ Daugelis priėmė jos atsiprašymą.

Kartą vienas gerbėjas paklausė, kodėl ji darosi tiek daug tatuiruočių. Ji atsakė „TikToke“, kad tatuiruotėmis slepia randus iš vaikystės. Videoklipe ji iš arti pademonstravo gerbėjams savo tatuiruotes. Ji paaiškino: „Mano vaikystė buvo sunki. Po fizinės prievartos liko randų, dėl to jaučiuosi nesaugiai. Todėl paslepiu randus po tatuiruotėmis.“

„TikTokas“ – jos paguoda ir džiaugsmas

Bella Poarch gyveno neturtingai, o dabar „TikToke“ uždirba daug pinigų. Ji tapo garsenybe ir išleido debiutinį singlą „Build a Bitch“. Nuo 2021 m. ji turi 80,1 mln. sekėjų ir yra ketvirta pagal sekėjų skaičių platformoje. Ji pasirašė sutartį su muzikos įrašų kompanija „Warner Records“. Daug kas kritikuoja jos publikuojamus muzikos klipus, kita vertus, jos gausus gerbėjų būrys lieka lojalus.

Ji dėkojo „TikTokui“, kad pakeitė jos gyvenimą. Iki karjeros „TikToke“ jai buvo sunku užsidirbti pragyvenimui, o dabar ji gyvena pasiturimai, komfortiškai. Savo įrašo pabaigoje ji paragino žmones kovoti ir siekti to, ko nori. Manoma, kad jos turtas yra apie 12 mln. dolerių.

Ji – puiki dainininkė

Bella – gabi dainininkė. Šiuo metu ji palengva atskleidžia savo dainininkės talentą pasauliui. Ateityje ji ketina išleisti daugiau singlų. Ji dainuoja a capellos stiliumi, groja ukulėle. Populiarus „YouTube“ Tristanas Paredesas publikavo vaizdo klipą, kuriame gyrė Bellą už jos atlikimo manierą vibrato. Bella jau turi ryšių su dainininkais, tad akivaizdu, kad jos laukia dainininkės karjera. Ji jau yra išleidusi kelis singlus, šie sulaukė didelio populiarumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją