Michelle papasakojo, su kokiais sunkumais jie su vyru susidūrė, augindami mažametes dukteris ir tuo pat metu siekdami karjeros, ir kaip tai veikė judviejų santykius.

„Mes nekalbame apie tai, kiek pastangų reikia ir kaip tai sunku, net jei karštai myli sutuoktinį ir judu gerai sutariate, – teigė ji. – Žmonėms galiu pasirodyti pikta, sakydama, kad dešimt metų nepakenčiau vyro. Kaip manote, kada tai buvo? Kai vaikai buvo maži.“

Michellei teko ieškoti balanso tarp dukterų auginimo ir tarp įtemptų judviejų su vyru darbo grafikų. Dešimt metų, kol siekėme karjeros, jaudinomės dėl mokyklos, dėl to, kas už ką atsakingas, pykau, kad mūsų indėlis nevienodas. Žinote, dabar pasakysiu – santuokoje niekada nebūna, kad sutuoktinių indėlis būtų po 50 procentų. Kartais mano indėlis – 70, o jo – 30 procentų, kartais kažkurio indėlis – 60, kito – 40 procentų.“

Michelle pridūrė, kad sunkūs buvo pirmi 10 santuokos metų. Kai dukterims Maliai ir Sashai buvo atitinkamai 10 ir 7 metai, jų tėvą išrinko Amerikos prezidentu.

„Maži vaikai – teroristai. Jie turi savų poreikių, nekalba, nemoka komunikuoti. Nuolat verkia. Jie neracionalūs, įnoringi, o tu juos myli. Ir negali jų kaltinti, tiesa? Taigi, tą pyktį sutuoktiniai nukreipia vienas į kitą“, – aiškino buvusi pirmoji JAV dama.

Pasak jos, kad ir kokie sunkumai kildavo, ji nepaliovė gerbusi savo vyro ir juo žavėjusis. Ji pabrėžė – labai svarbu pažinoti savo žmogų.
Michelle pasakojo ir apie lapkritį pasirodžiusią antrą savo knygą „The Light We Carry“ („Šviesa, kurią nešame“).

Ji prisiminė, kad tapusi pirmąja šalies dama, jautė spaudimą tiesinti plaukus, nes žmonės „dar nebuvo pribrendę“ natūraliems jos plaukams ir pratinosi prie minties apie pirmą juodaodžių šeimą Baltuosiuose rūmuose.

Teigiama, kad Obamos už knygas ir dalyvavimą laidose ir pan. yra gavę milijoninį pelną, o jų turtas siekia 70 mln. dolerių. 2017 m. pora pasirašė 65 mln. dolerių vertės sutartį dėl bendrai rašomų memuarų. Skelbiama, kad su interneto televizija „Netflix“ jie yra sudarę 50 mln. dolerių sandorį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją