Kai Sashai buvo trys mėnesiai, Obamos išgirdo išgąsdinusią diagnozę – mažylei meningitas.

Apie dukros ligą B. Obama kalbėjo ir per rinkimų kampanijos renginį 2012 metais: „Žmonės manęs klausia, koks išbandymas gyvenime man buvo sunkiausias. Galvoja, kad skolos, gal tas, gal anas. Būdama vos trijų mėnesių Sasha susirgo meningitu. Prisimenu, kaip vykome į ligoninę ir jai darė stuburo punkciją. Gydytojai atliko nuostabų darbą. Ypač didelis ačiū seselėms, kurios buvo šalia punkcijos metu. Nuo tų dienų prisiminimų ir šiandien kaupiasi ašaros“.

Dukros ligą labai jautriai prisiminė ir Michelle Obama per interviu su Alu Sharptonu: „Niekada nepamiršiu tos dienos: vieną akimirką viskas buvo gerai, o jau kitą verkė be sustojimo ir buvo visai nebepanaši į save. Bandžiau jai padėti. Bandžiau maitinti, bandžiau sūpuoti, viską dariau. Galiausiai paskambinau mūsų pediatrei“.

Kai Michelle nupasakojo Sashos simptomus, pediatrė liepė skubiai vykti į priimamąjį.

„Paaiškėjo, kad jai meningitas. Atliko stuburo punkciją“, – pasakojo M. Obama, prisipažinusi, kad jeigu ne laiku suteikta pagalba, viskas galėjo baigtis tragiškai.

„Viskas baigėsi laimingai, jai viskas gerai, dukra yra sveika ir laiminga jauna mergina. Tik jeigu nebūtume turėję medicinos draudimo, nebūtume patekę pas gydytoją, į ligoninę, kur nereikėjo bijoti, kad neturėsime už ką susimokėti, jeigu būtume per naktį palaukę, uždelsę... nesiverčia liežuvis pasakyti, kuo viskas galėjo baigtis“, – kalbėjo M. Obama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)