Septynis kartus F1 čempionu tapęs M. Schumacheris 2013 metų gruodį slidinėdamas Prancūzijos Alpėse patyrė sunkią, pragaištingų pasekmių sukėlusią traumą. Automobilininkas išgyveno, tačiau visiems laikams pasitraukė iš visuomenės akiračio.

Dėl to, kad jo žmona Corinna atkakliai saugo vyro privatumą, žinių apie lenktynininko būklę pavyksta gauti ypač retai, be to, informacija paprastai būna labai skurdi. M. Schumacheris slaugomas šeimos namuose prie Ženevos ežero ir apie jo būklę žino tik artimiausi šeimos nariai, patikimi draugai ir medicinos personalas, rašo „The Mirror“.

Vienas iš patikimųjų, turinčių prieigą prie uoliai saugomos informacijos, yra Ralfas Schumacheris, pats buvęs F1 lenktynininkas. Per neseniai duotą interviu Vokietijos žurnalui „Bunte“ jis atsisakė išsamiai kalbėti apie savo brolį.

Tačiau R. Schumacheris pateikė šiokių tokių užuominų apie brolio vaikus ir savo santykius su jais.

„Deja, gyvenimas – ne visada teisingas. Mums tenka su tuo susitaikyti, – pasakė jis, turėdamas omeny brolio tragediją. – Kai matau jo vaikus, Giną-Marią ir Micką, mano širdis džiaugiasi. Jeigu kam nors iš šeimos prireikia mano patarimo, esu pasirengęs jį duoti. Bet šiaip jie eina savo keliu.“

Mickas Schumacheris, porą metų išbuvęs F1 „Haas“ komandos nariu ir nuo šių metų perėjęs į „Mercedes“ rezervą, yra prisipažinęs, kad jam be galo stinga tėvo patarimų, kurie galėtų būti ypač naudingi jo, kaip lenktynininko, karjerai.

„Manau, kad dabar aš ir tėvas visiškai kitaip vienas kitą suprastume, – pasakė jis. – Dabar juk kalbėtume panašia kalba, automobilių sporto kalba. Taigi, turėtume daug temų pokalbiams.“
„Štai apie ką dažniausiai galvoju. Galvoju, kaip tai būtų nuostabu. Dėl to aš visko atsisakyčiau“, – prisipažino jis.

Privatumu, kurio pageidauja Schumacherių šeima, jau daugel metų rūpinasi advokatas Felixas Dammas. Praėjusį mėnesį jis paaiškino, kodėl niekada nebuvo išplatintas pranešimas apie F1 legendos sveikatos būklę po slidinėjant įvykusios nelaimės.

„Reikia kalbėti apie privatumo apsaugą, – nurodė jis. – Mes, žinoma, daug diskutavome apie tokią galimybę. Taip pat svarstėme, ar verta paskelbti galutinį pranešimą apie Michaelio sveikatos būklę. Bet tuo juk niekas nesibaigtų, nes informaciją nuolatos tektų naujinti. Deja, ne nuo nukentėjusiųjų priklauso, kiek truks žiniasklaidos interesas.“

„Remiantis tokiu pranešimu būtų galima vėl ir vėl klausinėti, o kaipgi reikalai klostosi dabar. Tai truktų mėnesį, porą, trejetą mėnesių, o gal net metų po pranešimo pasirodymo. Jeigu vėliau norėtume imtis veiksmų, kad tokie pranešimai liautųsi, tektų susidurti su savanoriško informacijos atskleidimo argumentu“, – paaiškino F. Dammas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją