Po tragiškos nelaimės ir atsitrenkus į akmenį patirtos galvos traumos sportininkas 250 dienų praleido dirbtinėje komoje, tačiau vėliau iš ligoninės išrašytas ir leidžia dienas namuose.

Po lemtingos smegenų traumos lenktynininką namuose lanko labai mažai žmonių, skelbiama, kad vokiečio būklė – itin retas ir itin sudėtingas atvejis. Artimiausi žmonės tikrąją sportininko situaciją laiko paslaptyje.

Artimas M.Schumacherio bičiulis F1 žurnalistas Rogeris Benoit sako, kad 54 metų jo draugo atvejis „beviltiškas“.

Per interviu Šveicarijos dienraščiui „Blick“ šią savaitę R. Benout atsisakė pateikti tikslios informacijos apie savo draugo būklę, bet sulaukęs tokio klausimo atsakė: „Ne, nieko nesakysiu. Į šį klausimą tėra vienas atsakymas. Jį man jo sūnus Mickas davė per vieną iš tų itin retų interviu 2022 metais – „atiduočiau viską, kad galėčiau pasikalbėti su tėčiu“. Šis sakinys labai taikliai nusako, kaip tas daugiau nei 3500 dienų sekasi jo tėvui. Beviltiškas atvejis“.

M. Schumacherio sūnus Mickas, kuris 2021 ir 2022 metais dalyvavo F1 lenktynėse su „Haas“ komanda, o šiuo metu yra atsarginis „Mercedes and McLaren“ lenktynininkas, praeitais metais kalbėjo: „Manau, kad dabar mes su tėvu vienas kitą suprantame kitaip. Turėtume žymiai daugiau apie ką pasikalbėti, nuolat apie tai galvoju, kaip tai būtų šaunu. Atiduočiau viską už galimybę tai padaryti. Tokio laiko, kurį įprastai žmonės turi su savo tėvais, jau nebebus. O jeigu ir bus, tai žymiai mažiau“.

Lenktynininko žmona Corinna aštuonerių metų tylą apie vyro būklę nutraukė 2021 metų „Netflix“ dokumentiniame filme „Schumacher“, kai prisipažino, kad po nelaimės jis „kitoks, bet vis dar čia“: „Michaelas yra čia. Kitoks, bet vis dar čia. Ir tai mums suteikia stiprybės. Mes kartu. Kartu gyvename mūsų namuose. Atliekama terapija. Darome viską, ką galime, kad Michaelas jaustųsi geriau, kad jam būtų patogu. Kad jaustų ryšį, mūsų ryšį. Kad ir kas benutiktų, darysiu viską, ką galiu. Mes visi darysime, ką galime“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)