Menininkas iš „Tumblr“ lettherebedoodles nusprendė pakeisti esamą situaciją ir garsiausių „Disney“ princesių bei kitų moteriškos lyties veikėjų rasę.

„Iš tikrųjų mano pasirinkimo nelėmė jokios konkrečios priežastys. Tiesiog pradėjau žaisti su nuotraukomis ir pavyko toks rezultatas“, - teigia menininkas, prisistatantis kaip TT.

„Tiesą sakant, tai padariau tiesiog šiaip sau, dėl įdomumo. Jokių politinių motyvų ar užslėptų minčių. Man tiesiog labai patinka „Disney“ animacija, pasirinkau šiek tiek pakeisti mylimiausius personažus. Manau, jog gražios visos rasės. Tai nieko daugiau nei skirtingų rasių interpretacija techniniu ir meniniu pagrindu“, - sako menininkas.

„Pasakos nuolat ištraukiamos iš jų kultūrinio konteksto. Dauguma pasakų, kurias mes puikiai žinome, tiesiog atskirtos nuo originalaus kultūrinio konteksto ir pakeistos. „Aladino“ veiksmas juk iš tikrųjų vyksta Kinijoje. „Princesė ir varlius“ – Lotynų Amerikoje, tačiau kontekstas buvo keičiamas net kelis kartus. Istorijos vis keičiamos ir keičiamos“, - sako autorius.

„Veikėjų rasę pakeičiau vien dėl smagumo, man tiesiog patinka įvairovė“, - konstatuoja TT.

Nuotraukas galite pamatyti paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)