Per ceremoniją, skirtą prisiminti ir pagerbti Pirmojo pasaulinio karo aukas, karalienė Elžbieta II, K. Middleton ir Kornvalio kunigaikštienė stovėjo kartu viename balkone, o štai princo Harry sutuoktinė Meghan Markle – kitame.

Ekspertų teigimu, kadangi visų statinio langų balkonai gana maži, į vieną netelpa daugiau trijų ar keturių moterų.

Praeitais metais M. Markle taip pat nestovėjo greta karališkosios šeimos, ji palaikė kompaniją Vokietijos prezidento Franko Walterio Steinmeierio žmonai Elke Budenbender. Šiais metais jai pasisekė ceremoniją stebėti kartu su britams žymiai geriau pažįstamais asmenimis – karalienės marčia Sophie ir princesės Anne vyru seru Timothy Laurence’u.

Oficialių renginių metu karališkoji šeima taip pat grupuojasi laikydamiesi specialios tvarkos.

Pavyzdžiui, kai Meghan ir princas Harry „Trooping the Colour“ ceremonijos metu birželį pirmą kartą kartu pristatė savo sūnų Archie, jie nestovėjo nei balkono priekyje, nei centre – taip pat buvo ir praeitais metais per debiutinį M. Markle prisistatymą visuomenei.

„Ji tikrai tada nebuvo tokia svarbi, kokia galbūt ją laikė dalis žmonių. Šiuo atveju svarbu tai, kad karališkoji šeima laikosi griežtos neoficialios hierarchijos. Niekas nenori nieko pažeminti, tačiau Williamas aukštesnis, o pagal hierarchiją vyresnysis brolis su žmona turi stovėti arčiau. Taip viskas natūraliai ir susiklosto“, – paaiškino leidinio „Majesty“ vyriausiasis redaktorius Joe Little.

Praeitais metais rūmų šaltinis PEOPLE sakė: „Nėra oficialios tvarkos, niekas jai nepasakė, kur ji turėtų ar neturėtų stovėti. Tiesiog buvo labai daug mažų vaikų, jie visi grūdosi į priekį“.

Sekmadienio ceremonijai M. Markle pasirinko juodą diržu sujuosiamą paltą ir elegantišką skrybėlę. K. Middleton taip pat spindėjo elegancija, pasirinkusi militaristinių motyvų juodą paltą. Abi moterys segėjo aguonos žiedą – Pirmojo pasaulinio karo ir jo veteranų atminties simbolį. Princai Williamas ir Harry kartu su princu Andrew padėjo aguonų vainiką.

Prieš dieną karališkosios poros dalyvavo Karališkoje Alberto salėje surengtame renginyje. Tai buvo pirmasis jų viešas pasirodymas po gana ilgos pertraukos – pastarąjį kartą visi keturi laiką leido per polo varžybas liepą.

Princas Harry neseniai prabilo apie, kaip sklando gandai, jo nesutarimus su vyresniuoju broliu. Tai buvo padaryta ITV dokumentiniame filme „Harry & Meghan: An African Journey“.

Kalbėdamas apie pareigų karališkajai šeimai užkrautą naštą, princas Harry prisipažino: „Kartais tiesiog nutinka neišvengiamų dalykų. Bet mes pirmiausia broliai, o broliai visada liks broliai. Šiuo metu einame skirtingais keliais, tai faktas. Nepaisant to, žinau, kad jis visada šalia, kaip ir jis žino, kad aš visada esu greta. Matomės rečiau nei anksčiau, nes abu esame labai užimti, bet vis tiek labai mylime vienas kitą“.

Princas taip pat pridūrė, kad „dauguma gandų laužti iš piršto. Kaip ir visi broliai – ir pasipykstame, ir susitaikome“.

Kovą M. Markle ir Harry oficialiai atsiskyrė nuo Kate ir Williamu, nuspręsdami apsigyventi ir dirbti atskirai. Maža to, Sasekso kunigaikščiai susikūrė savo atskirą paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“ ir savarankiškai ėmėsi labdaringos veiklos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)