Milijardierius „Facebook“ įkūrėjas savo gerbėjams paliko neišdildomą įspūdį – jis Kalifornijoje dalyvavo braziliškojo džiudžitsu turnyre, kur demonstravo tikrai neprastus įgūdžius.

„Facebook“ sumanytojas įrodė esantis neprastas šio kovos meno žinovas, tačiau per vieną kovą, kai teisėjas neva per anksti nutraukė susitikimą, patyrė pralaimėjimo kartėlį ir kaip reikiant susierzino.

Vėliau teisėjas aiškino, kad įsikišo, nes pastarasis kovos metu pradėjo leisti knarkimo garsus, o tai buvo ženklas, kad praranda sąmonę. Tik „Meta“, M. Zuckerbergas ir jo treneris tai neigia ir sako, kad kovos metu jis tik urzgė, tad treneris, esą, kovą per anksti nutraukė be reikalo.

Vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip M. Zuckerbergas kovoja, bando išsilaisvinti iš jį prispaudusio oponento, tapo interneto sensacija. Priešininkai taip kankinosi ilgiau nei minutę, o tada M. Zuckerbergą oponentas tiesiog surakino. Teisėjas nusprendė kovą nutraukti, ir pergalę atiduoti M. Zuckerbergo priešininkui.

Teisėjas vėliau aiškino, kad kovą nutraukė išgirdęs technologijų bendrovės vykdomojo vadovo skleidžiamus garsus, išsigandęs, kad jis dėl oro trūkumo jau praranda sąmonę.

Vaizdo įraše matoma, kaip M. Zuckerbergas atsistoja apnuoginta krūtine ir atrodo pasipiktinęs tiek priešininku, tiek teisėjo sprendimu.

„Tai vienas iš tų dalykų, ko mes mokomi, ką turime žinoti“, – teigia teisėjas ir buvęs kovotojas Costa la Siva

Markas Zuckerbergas su priešininku turnyre

Tik M. Zuckerbergas ir jo treneris Dave‘as Camarillo žurnalistams teigia, kad „Facebook“ sumanytojas sąmonės praradęs tikrai nebuvo, o teisėjas neteisingai interpretavo jo skleidžiamus garsus.

„To niekada nebuvo“, – elektroniniame laiške teigia M. Zuckerbergas.

M. Zuckerbergo teiginius atliepė ir „Meta“ pareiškimas: „Kovos metu M. Zuckerbergas nebuvo nė sekundei praradęs sąmonės. To niekada nebuvo“.

Bendrovės atstovas tikina, kad galiausiai teisėjas Marko ir jo trenerio atsiprašė ir pripažino, kad kovą per anksti nutraukė be reikalo.

Po kovos ir trumpos įtemptos diskusijos su teisėju M. Zuckerbergas apkabino savo oponentą. Nepaisant šios kovos baigties, M. Zuckerbergas visiems įrodė esantis neprastas braziliškojo džiudžitsu žinovas ir netgi tam tikrose kategorijose iškovojo aukso ir sidabro medalius.

O praeitų metų rugsėjį paaiškėjo, kad M. Zuckerbergas pradėjo tobulinti mišriųjų kovos menų įgūdžius. Jo treneris mokinį įvertino kaip „tylųjį žudiką“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją