Kembridžo kunigaikštienė K. Middleton yra viena labiausiai fotografuojamų pasaulio moterų. Kartu su princu Williamu, princu Harry ir savo vaikais princu George’u ir princese Charlotte, ji nuolat būna visuomenės dėmesio centre. Dėl to tenka visuomet laikytis tam tikrų etiketo taisyklių, kad būtų išvengta bet kokių nepatogių socialinių situacijų.

Etiketo ekspertė Myka Meier išskyrė taisykles, kurių Kembridžo hercogienė niekada nepažeidžia.

Vietos papročiai

Kai sveikinasi su žmonėmis, kunigaikštienė laikosi vietos papročių. Prieš vykstant į svetimą šalį ji privalo išklausyti patarėjų paskaitą apie ten vyraujančius papročius bei tradicijas.

Su draugais ir artimais pažįstamais ji sveikinasi bučiniu į skruostą – visada dešiniu į kairį. Taip pat yra žinoma, kad kitais atvejais Kembridžo kunigaikštienė tvirtai spaudžia ranką.

Kvietimai

Pasak M. Meier, jeigu rengia vakarėlį ar priėmimą, K. Middleton visada privalo siųsti faktinį kvietimą, paprastai tai ji daro elektroniniu paštu. Beje, moteris visuomet turi nurodyti vakarėlio pabaigos laiką. Tai užtikrina, kad svečiai neužsibus per ilgai.

Tobula laikysena

Jeigu vilkite suknelę, kurios ilgis aukščiau kelių ir tenka atsisėsti, išvengti situacijos, kai netyčia pasimato daugiau nei derėtų, jums padės „kunigaikštienės poza“.

Beje, tai nėra tik privaloma taisyklė, tokia poza suteikia papildomą pranašumą – taip kojos atrodo ilgesnės.

Rankinės taisyklės

Kai kunigaikštienė lankosi renginyje, ji visada priešais save laiko rankinę abiem rankomis, kad nereiktų kiekvienam sutiktam žmogui spausti rankos. Taip sumažinama galimybė užsikrėsti virusais. Dar ji gali laikyti rankinę viena ranka, tačiau niekada jos nelaiko po pažastimi, nededa ant žemės ar stalo. Dažniausiai K. Middleton renkasi delninukes.

Pietų taisyklės

Kalbant apie sriubą, Kembridžo hercogienė laikosi itin keistos taisyklės: ji visada suvalgo daugiausiai keturis šauktus ir šalia padeda sidabrinius stalo įrankius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)