Su jam į parankę įsikibusia JAV aktore Meghan Markle britų monarchas išsiskiria šiuolaikišku ir neįprastu požiūriu. Fashionmagazine.com pateikia visą sąrašą atvejų, kuomet Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė nesilaikė karališkojo protokolo.

Nagus Meghan lakuoja Burgundijos raudona spalva

Vienas iš keistų karališkųjų faktų yra tas, kad karalienė Elžbieta II beveik 30 metų nagus lakuoja tuo pačiu nagų laku, nekainuojančiu nė aštuonių eurų. Tai pusiau permatomas šviesiai rožinės spalvos lakas – kalbant tiksliau, kompanijos „Essie“ „Ballet Slippers“. Kaip skelbiama „Essie“ interneto puslapyje, 1989-aisiais karalienės Elžbietos kirpėjas kompanijai nusiuntė laišką prašydamas „vienintelės spalvos, kuria Jos Didenybė lakuotųsi nagus“ nagų lako.

Tai ne tik vienintelė spalva, kuria ji lakuotųsi nagus, bet ir vienintelė nagų lako spalva, kurią apskritai pakęstų Bakingamo rūmuose. Pasak žurnalo „OK!“, egzistuoja taisyklė, nurodanti, kad lakuoti nagai neatitinka karališkųjų standartų ir yra laikomi „vulgariais“.

Kai M. Markle padarė staigmeną ir pasirodė per „British Fashion Awards“, kad paskelbtų, jog apdovanojimą už geriausios moteriškos kolekcijos sukūrimą gavo jos vestuvinės suknelės autorė Clare Waight Keller, visų akys buvo nukreiptos į jos nėštumą. Kai kunigaikštienė uždėjo ranką ant suapvalėjusio liemens, kurį gaubė juoda vakarinė „Givenchy“ suknelė, karališkųjų taisyklių gerbėjai netruko paklausti: nejau Sasekso kunigaikštienės nagus puošia Burgundijos raudonos spalvos nagų lakas? Galbūt ši spalva – karališkojo maišto aktas, gal tai yra kažkokia mistinė nesėkmė, o gal ji tiesiog galvojo, kad tai yra šiam sezonui tinkama nagų lako spalva? Tačiau, kad ir kaip būtų, taip nagus lakuoti dabar greičiausiai panorės ne viena moteris.

Meghan pati uždaro duris

Kai M. Markle atvyko į Londono karališkąją dailės akademiją savo pirmajam savarankiškam Sasekso kunigaikštienės pasirodymui, ji parodė nedidelį nepriklausomybės gestą, kuris supurtė internetą. Šįkart neįsikibusi į parankę princui, M. Markle atvyko prašmatniu automobiliu ir vilkėjo prabangią „Givenchy“ suknelę. O tuomet ji padarė tai, ko karališkosios šeimos nariai paprastai nedaro – pati uždarė automobilio dureles.

Galima diskutuoti, ar ši smulkmena buvo verta atsidurti antraštėse. Tačiau, pasak „Twitter“, kur jos poelgis sukėlė tikrą audrą ir tapo svarbiausia naujiena, negirdėtas dalykas, kad karališkosios šeimos narys viešumoje pats uždarinėtų automobilio dureles. Ar tai dar vienas įrodymas, kad ji yra labai žemiška princesė?

Meghan turi savo nuomonę apie abortus

Karališkosios šeimos nariams pritinka turėti politines pažiūras, tačiau tik tol, kol jie neskelbia jų viešai. Savo karališkojo turo po Angliją metu M. Markle ir princas Harry dalyvavo prašmatniame vakarėlyje viename Dublino sodų. Per šį renginį M. Markle įsitraukė į pokalbį su keliais prieš abortų draudimą pasisakančiais aktyvistais ir politikais, palaikiusiais Airijoje neseniai vykusį referendumą dėl abortų įstatymo liberalizavimo.

Viena feministinėmis pažiūromis pasižyminti žurnalistė „Twitter“ paskelbė apie pozityvų pašnekesį su Sasekso kunigaikštiene, o airių politikė Catherine Noone „Twitter“ rašė: „Su kunigaikštiene šnektelėjome apie pastarojo referendumo rezultatus – ji viską susidomėjusi stebėjo ir džiaugėsi rezultatu“.

Politikė suprato padariusi didžiulę klaidą, tad netrukus ištrynė savo pasisakymą ir pakeitė jį tokiais žodžiais: „Pasakyčiau, kad ji atrodė patenkinta – ji buvo labai susidomėjusi ir kalbėjo apgalvotai, jos pasisakymai buvo visiškai nepolitiški“. Vėliau C. Noone ištrynė ir šį įrašą.

M. Markle yra savo pažiūrų neslepianti feministė, tad buvo galima numanyti jos poziciją reprodukcinių moterų teisių klausimu. Ko gero, nemažai žmonių tikisi, kad Meghan šią taisyklę laužys ir toliau.

Pirmajam karalienės gimtadienio paradui Meghan apsivilko pečius apnuoginančią suknelę

M. Markle pirmą sykį Bakingamo rūmų balkone pasirodė birželio 9-ąją per karalienės Elžbietos II gimtadienio iškilmes. Jos pečius apnuoginantis blyškiai rožinės spalvos princesiškas „Carolina Herrera” apdaras iš tiesų buvo ne toks ir princesiškas. Bulvariniai leidiniai netruko paskelbti Sasekso kunigaikštienės suknelę karališkojo protokolo sulaužymu. „Page Six“ tvirtino: „Įprastinės mados tradicijos nurodo, kad karališkosios šeimos moterys nedėvi pečius apnuoginančių ar kitokių atvirų drabužių“.

Princas Harry ir Meghan Markle

„People“ pažymi, jog per pastaruosius septynerius metus Kate Middleton vilkėjo sukneles, kurių rankovės siekė alkūnes, tą patį darė ir princesė Diana, kai dalyvaudavo įvairiose iškilmėse. Tačiau mados taisyklės juk ir buvo sukurtos tam, kad būtų laužomos.

Meghan herbe nėra jos šeimos pavardės

Tapus karališkosios šeimos dalimi, prie tiaros ir titulo prisideda ir kiti smagūs karališkieji priedai, pavyzdžiui, nuosava emblema. Oficialiai tapusi Didžiosios Britanijos monarchijos nare, Sasekso kunigaikštienė gavo ir asmeninį herbą. Tradicijos numato, kad ši simbolinė dovana per karališkąsias vestuves įteikiama nuotakos tėvui. Kate Middleton herbe vaizduojama ne tik Middletonų šeima, bet ir Kate motinos Carole mergautinė pavardė – Goldsmith. Visgi pastarojo karališkosios šeimos pasipildymo atveju rūmai nusprendė, kad geriausia bus pagerbti tik pačią M. Markle.

Tiesa, herbas visgi pagerbia ir M. Markle šaknis. Jam pasirinktas mėlynas fonas, simbolizuojantis Ramųjį vandenyną, taip pat yra du auksiniai spinduliai, reiškiantys saulę. Kensingtono rūmų teigimu, tai vaizduoja Kaliforniją, gimtąją kunigaikštienės valstiją.

Du vestuviniai žiedai

Įprastai susituokę karališkosios šeimos vyrai nedemonstruoja savo vestuvinių žiedų. Harry senelis, tėtis ir brolis pasirinko laikytis šios tradicijos ir po vedybų vestuvinio žiedo nemūvėti. Tačiau Harry ir Meghan nutarė tradiciją sulaužyti: vestuvių ceremonijos metu jie apsikeitė žiedais ir abu juos mūvi. Tai lygybės santuokoje ženklas ir modernus monarchijos žingsnis.

Meghan pasirinko per petį permetamą rankinę

Būsimoji princesė 2018-ųjų vasario 13-ąją atvyko į Edinburgo pilį pasipuošusi, regis, saikingai prabangiu ir taisyklių nepažeidžiančiu deriniu: „Burberry“ paltu, „Veronica Beard“ kelnėmis, „Birks“ žiedais ir „Strathberry“ rankine. Tačiau protokolą labiau pažeidė ne tai, ką ji vilkėjo, o kaip M. Markle tą darė.

Dar tiksliau – esmė rankinėje per petį. Tai labai įprastas, patogus ir praktiškas, o tuo pačiu – visiškai nekarališkas pasirinkimas lūpų dažams ir telefonui įsidėti.

Pasak karališkųjų klausimų eksperto Williamo Hansono, karališkosios šeimos moterys paprastai nešasi delninę – tai padeda išvengti nepageidaujamų rankos paspaudimų. „Protokolas nurodo, kad susitikus negalima ištiesti rankos jokiam karališkosios šeimos nariui (tiek pagal kraujo liniją, tiek tapusiems karališkosios šeimos nariais po vedybų), kol jie nepadaro to pirmi“, – „Daily Mail“ aiškino ekspertas. „Kembridžo kunigaikštienė nešiojasi delninę – tai jai padeda išvengti rankos ištiesimo, jei ji to nenori. Tačiau, jei M. Markle toks variantas nepriimtinas, yra ir kitų būdų tam užtikrinti, kuriuos renkasi karalienė ir kitos karališkosios šeimos moterys, pavyzdžiui, karalienė paprastai nešiojasi ant riešo pakabinamą nedidelę rankinę, o per petį permetama rankinė nėra tinkamiausias pasirinkimas“, – dėstė W. Hansonas.

Princas Harry ir Meghan Markle

Kalėdos su karaliene

Po kurį laiką besitęsusių gandų Kensingtono rūmai praėjusių metų gruodį oficialiai patvirtino tai, ko visi tikėjosi: dar neištekėjusi M. Markle Kalėdas praleis su savo princu. M. Markle pakvietimas, savaime suprantama, buvo karališkųjų tradicijų sulaužymas, mat Meghan dar nebuvo ištekėjusi ir oficialiai tapusi karališkosios šeimos dalimi. Bet, regis, princo Harry atveju taisyklės netaikomos, nes rūmų atstovas spaudai AP patvirtino, kad „per Kalėdas Sandringamo rūmuose galite tikėtis išvysti Kembridžo kunigaikštį ir kunigaikštienę bei princą Harry ir panelę Markle.

Meghan ignoravo pėdkelnių nuostatas

Karališkoji šeima turi nerašytą taisyklę dėl pėdkelnių mūvėjimo viešumoje. Iš esmės tai nėra nepajudinama stiliaus nuostata, o veikiau tradicija, kurios ilgą laiką laikėsi karalienė Elžbieta, Kate Middleton ir kitos svarbios karališkosios šeimos moterys.

Tiesa, taip buvo iki šiol. Kai M. Markle su princu Harry pozavo oficialiai sužadėtuvių fotosesijai, visi analizavo kiekvieną JAV aktorės apdaro centimetrą. Internautai svaigo nuo M. Markle sniego baltumo „LINE the Label“ palto ir jos opalo auskarų iš „Birks“ grožio, tačiau karališkųjų taisyklių ekspertai greitai pastebėjo ir vieną dalyką, kurio jos apdare nebuvo – pėdkelnes.

Vestuvės įvyko gegužę

Nieko nėra geriau nei vestuvės pavasarį, tiesa? Ne, netiesa. Didžiosios Britanijos karalienė Viktorija nebūtų pritarusi tokiam dalykui kaip vestuvės gegužę. Monarchė buvo įsitikinusi, kad penktąjį metų mėnesį įvykusios vedybos pasmerktos nesėkmei ir tikėjo rimuotu prietaru: „Gegužę tekėsi – labai pasigailėsi“.

Meghan jau buvo ištekėjusi

Prieš užmegzdama santykius su princu Harry, Meghan ilgą laiką buvo su prodiuseriu Trevoru Engelsonu. Holivude garsi pora po septynerius metus trukusios draugystės 2011-aisiais susituokė, o 2013-ųjų rugpjūtį išsiskyrė. Dabar T. Engelsonas kuria televizijos serialą apie vyriškį, kuriam tenka dalintis vaiko globa su buvusia žmona, kuri išteka už Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nario. Pasak „Deadline“, serialo aprašymas yra toks: „Skyrybas išgyventi sunku. Dalintis vaiko globa yra dar sunkiau. Dalintis vaiko globa su karališkąja Didžiosios Britanijos šeima, kai tavo žmona išteka už princo ir visi atsiduriate negailestingo Londono bulvarinės žiniasklaidos dėmesio centre, yra sunkiau už viską“. Stipru, išties.

Anksčiau karališkosios šeimos nariams nebuvo leidžiama tuoktis su išsiskyrusiais asmenimis. Jei domitės istorija arba žiūrėjote serialą „The Crown“, pamenate, kad princesei Margaret teko nutraukti santykius su Peteriu Townsendu, mat jis buvo išsiskyręs. Edvardui VIII teko atsižadėti sosto, kad galėtų vesti iš dukart išsiskyrusią amerikietę Wallis Simpson. Tačiau tai daugiau nebėra kliūtis: princų Harry ir Williamo tėvas princas Charlesas 2005-aisiais vedė išsiskyrusią Camillą, tapusią Kornvalio kunigaikštiene. Tiesa, santuokos ceremonija buvo civilinė.

Tai reiškia, kad princas Harry yra pirmasis karališkosios šeimos narys, bažnyčioje susituokęs su išsiskyrusiu asmeniu. 2002-aisiais Anglikonų bažnyčia leido išsiskyrusiems žmonėms dar kartą tuoktis bažnyčioje, jei gaunamas kunigo pritarimas.

Meghan nebuvo anglikonė

Ilgus šimtmečius karališkosios šeimos nariams buvo draudžiama tuoktis su Romos katalikais. Visgi 2015-aisiais buvo įvykdytas 1701-ųjų Santvarkos akto pakeitimas, kuris leido Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariams susituokti su kitos religijos atstovais. M. Markle niekuomet atvirai neaptarinėjo savo religinių pažiūrų, tačiau ne kartą buvo pranešta, kad jos tėvas yra žydas, o pati M. Markle lankė katalikišką mergaičių mokyklą Los Andžele.

Prieš vedybas su princu Harry Meghan buvo pakrikštyta ir tapo visateise Anglikonų bažnyčios nare. Šiuo žingsniu M. Markle pagerbė karalienę Elžbietą, kuriai priklauso šalies valdžia ir „Anglikonų bažnyčios tikėjimo gynėjos ir vyriausiosios valdytojos“ titulas.

Meghan ir Harry nevengia rodyti savo jausmų viešumoje

Laikymasis už rankų nėra labai ekstremalus ar nepriimtinas jausmų demonstravimo būdas. Tačiau visgi iš esmės tai yra viešas meilės ir prieraišumo rodymas.

Nors specialių taisyklių, reglamentuojančių jausmų rodymą, nėra, visgi karališkosios šeimos nariai per oficialius renginius tą daryti vengė dėl savo pareigų – atstovavimo Didžiosios Britanijos monarchijai. Pavyzdžiui, princas Williamas ir Kate Middleton tik keletą kartų per pastaruosius 10 metų nuotraukose užfiksuoti besilaikantys už rankų.

Princas Harry ir M. Markle šią nerašytą taisyklę ignoruoja vos pasitaikius progai. Per pirmąjį savo viešą pasirodymą jiedu labai meiliai elgėsi vienas su kitu. Kartu pasirodę „Invictus Games“ žaidynėse Toronte Harry‘is ir Meghan buvo užfiksuoti besilaikantys už rankų. Net ir pasirodydami jau kaip susižadėjusi pora jie negalėjo atitraukti rankų vienas nuo kito. Tačiau panašu, kad gerbėjams tai išties patinka.

„Vanity Fair“ viršelis su Meghan

Karališkosios šeimos atstovui papuošti žurnalo viršelį nėra neįprastas dalykas. Kate Middleton taip pat buvo ant britiškojo „Vogue“ viršelio. Tačiau atviras pasakojimas apie savo asmeninį gyvenimą su Harry‘iu dar prieš sužadėtuves buvo nemenkas šokas karališkosios šeimos stebėtojams. Meghan istoriją žurnalui būtų galima apibendrinti taip: „Princas Harry ir M. Markle yra nepaprastai įsimylėję ir jiedu nebijo šia žinia dalintis su visais“.

„Esame du išties laimingi ir įsimylėję žmonės. Apie pusę metų susitikinėjome labai tyliai, kol tai tapo naujiena. Visą tą laiką aš dirbau, o vienintelis dalykas, kuris pasikeitė, buvo žmonių suvokimas. Tačiau aš nepasikeičiau. Esu tas pats žmogus, aš niekuomet neapibrėžiau savęs remdamasi savo santykiais“, – aiškino M. Markle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)