Praėjusiais metais M. Lewinsky grįžo į visuomenės akiratį, bet stengėsi minimaliai rodytis žiniasklaidoje. Savo kalboje, pasakytoje per TED konferenciją Vankuveryje, ji prisiminė, kokią traumą patyrė, kai per vieną naktį tapo viešai aptarinėjama figūra, rašo theguardian.com.

„Nebūna nė dienos, kad neprisiminčiau savo klaidos, ir labai dėl jos gailiuosi, – sakė M. Lewinsky. – 1998 metais įsipainiojusi į neįtikėtiną romaną, buvau įtraukta į politinį, teisinį ir žiniasklaidos sūkurį, kokio anksčiau dar nebuvome matę“.

Savo 18 minučių trukmės kalboje, pavadinimu „Gėdos kaina“, ji paaiškino, kaip jautėsi, kai pateko į pirmo didžiulio skandalo, kurį paviešino ne tradiciniai žiniasklaidos šaltiniai, bet internetas, centrą. „Buvau „nulinė pacientė“, beveik akimirksniu viso pasaulio mastu praradusi asmeninę reputaciją“, – teigė ji.

Televizija transliavo privačius jos pokalbius telefonu, o visuomenė skersai išilgai narstė jos romaną. M. Lewinsky sakė, kad tuo metu negalėjo įvardyti savo išgyvenimų, bet šiandien tai būtų vadinama patyčiomis internete.

„1998 metais tokie dalykai nevykdavo reguliariai. Turiu galvoje, kad nebūdavo vagiami žmonių privatūs žodžiai, veiksmai, pokalbiai bei nuotraukos ir visa tai paviešinama, – sakė M. Lewinsky. – Paviešinama be leidimo, paviešinama be konteksto ir paviešinama be atjautos“.

Ji teigė, kad žiniasklaidą ir ją pačią užvaldė ne istorijos turinys, kuriame ji atliko vaidmenį, bet nuosprendis, kurio ji sulaukė.

„Viešos patyčios, kaip ir kruvinas sportas, turi liautis, – sakė ji. – Turime grįžti prie senų atjautos ir empatijos vertybių“.

M. Lewinsky viešai kovoti su patyčiomis internete pradėjo praėjusiais metais, spalio mėnesį pasakydama kalbą per „Forbes“ konferenciją „Under 30“. Ir tuomet, ir dabar klausytojams ji sakė, kad nepažįstamųjų piešiami jos paveikslai labai staiga privertė ją prarasti „savojo aš jausmą“.

„Dabar aš pripažįstu, kad padariau klaidų, ypač mūvėdama tą beretę. Tačiau dėmesys ir nuosprendis, kurio sulaukiau, o ne pati istorija, neturėjo precedento“.“

„Buvau vadinama valkata, paleistuve, kekše, šliundra, skandalinga meiluže ir, žinoma, „ta moterimi“. Mane žinojo daugelis, bet iš tikrųjų pažinojo vos keletas žmonių. Buvo lengva pamiršti, kad „ta moteris“ yra daugiamatė ir turi sielą“, – pažymėjo M. Lewinsky.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)