33 metų lietuvis Emilis Lupeikis sekė aktorę socialiniuose tinkluose, o galiausiai pradėjo ją persekioti ir realiame gyvenime, pavyzdžiui, kai ji linksminosi su draugais klube, jos švarko kišenėje paliko meilės laiškelių.

M. Keene persekiotojas nusekė iki pat jos namų Hertfordšyre ir sode paliko gėlių. Ir tai dar ne viskas: vieną dieną jis pabeldė į aktorės duris, o jai atidarius prisipažino ją sekantis ir norintis prisipažinti meilę.

25 metų M. Keene išsigando, ją pradėjo kankinti nemiga, mergina pradėjo jaustis nesaugi savo pačios namuose (netgi svarstė galimybę juos parduoti).

Lietuvoje gimęs ir Londone gyvenantis E. Lupeikis praeitą savaitę teisme išgirdo 16 mėnesių laisvės atėmimo nuosprendį, jam taip pat uždrausta artintis ir bandyti susisiekti su auka, jam nevalia lankytis Hertfordšyre.

Pirmasis aktorės susitikimas su persekiotoju įvyko 2023 metų kovo 3 dieną, kai jis prie jos priėjo viename naktiniame klube, kur VIP zonoje ji šventė draugo gimtadienį. Lietuvis uždėjo ranką jai ant nugaros ir paprašė telefono numerio, bet mergina nepanoro to daryti, aiškindama, kad turi vaikiną. M. Keene, kuri kultiniame seriale „Sekso terapija“ vaidina Ruby Matthews, po ne itin malonios pažinties nuėjo toliau linksmintis su draugais. Pastebėjus, kad jaunas vyras rausiasi po aktorės palto kišenes, iš klubo jis buvo išprašytas.

Mimi Keene

Švarko kišenėje aktorė rado keturias vizitines korteles su užrašais „Mes dar susitiksime“ ir „Aš dar nusivesiu tave į pasimatymą“. Mergina vizitines išmetė, nes buvo akivaizdu, kad su įkyriu gerbėju – muzikantu, kurio sceninis vardas Cheeky Tongue – nenori turėti nieko bendro.

Beveik po keturių mėnesių birželio 24 dienos rytą M. Keene krūme prie savo namų rado baltų gėlių puokštę. Vėliau tą patį vakarą ji išgirdo beldimą į duris, o jas atidariusi nustėro, nes išvyko E. Lupeikį. Jis rankose laikė dar vieną puokštę gėlių. Vaikinas pareiškė ją matęs netoliese esančiame miške ir viename Londono bare.

„Jau kelis kartus buvau šiuo adresu, tu man labai patinki“, – teigė lietuvis. Paprašytas skubiai pasišalinti, pridūrė: „Išeisiu, bet ne todėl, kad bijau tavo vaikino“.

Prie gėlių buvo kortelė su užrašu „Mimi, aš tave myliu“.

M. Keene tą pačią sekundę kreipėsi į policiją, kuri netoliese E. Lupeikį rado ir sulaikė. Per apklausą lietuvis prisipažino persekiojęs M. Keene ir net septynis kartus lankęsis prie jos namų.

Kaltintojas Richardas Mandelis sako, kad aktorė labai išsigando, nes persekiotojas žinojo, kur ji gyvena. Be to, pastaroji patirtis privertė svarstyti gyvenamosios vietos keitimo klausimą: „Pradėjau vengti būti namuose, mieliau važinėdavau po rajoną“.

Lietuvio interesus teisme gynusi Huda Musa sako, kad „jos klientas supranta, kad jo elgesys buvo nederamas“. Teismas nusprendė, kad šiuo atveju teisinga yra tik laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją