68 metų supermodelis, kurio tikrasis vardas ir pavardė yra Lesley Lawson, įkūnijo tuometinio dešimtmečio išvaizdą – androgenišką stilių, itin liekną kūno sudėjimą ir berniokiškas trumpų plaukų šukuosenas.

Tačiau iš Londono Nisdeno rajono kilusi Twiggy tvirtina, kad savo karjerą padarė visiškai atsitiktinai.

„Manau, kad dabar yra sunkiau, nes tiek daug merginų trokšta būti modeliais, - sakė ji FEMAIL. – Turite prisiminti, kaip nutiko man – aš to neplanavau“.

„Aš nesvajojau ir nesitikėjau tapti modeliu. Buvau per žema ir pernelyg liesa – jei būčiau nuėjusi į agentūrą, jie būtų manęs nepriėmę“.

„Manau, kad priežastis, kodėl man pavyko, yra ta, kad aš neatrodžiau taip, kaip visi kiti“, - pridūrė ji.

1966 metų sausį Londono salono „Leonard of Mayfair“ stilistas Leonardas trumpai nukirpo ir nudažė Twiggy plaukus. Kirpėjas ieškojo modelių savo naujoms trumpų plaukų šukuosenoms ir nukirpo Twiggy plaukus taip, kad ji galėtų papozuoti keliems bandomiesiems kadrams.

Profesionalus fotografas Barry Lateganas Leonardo prašymu padarė kelias Twiggy nuotraukas, kurias plaukų stilistas pasikabino savo salone. Po mėnesio „Daily Express“ mados žurnalistas Deirdre`as McSharry pamatė šias nuotraukas ir panoro susitikti su Twiggy.

D. McSharry paprašė merginos papozuoti dar kelioms nuotraukoms ir tuomet išleido straipsnį, kuriame paskelbė ją „66-ųjų veidu“. Šiame straipsnyje jis rašė: „Koknio vaikas, turintis veidą, kuris gali įgauti tūkstančius formų... Ir jai tik 16“.

Nors Twiggy buvo tik 1,65 m ūgio ir svėrė tik 52 kg, ji tapo madų pasaulio numylėtine ir pateko į leidinius „Vogue“ bei „The New Yorker“. Visa kita yra istorija.

Ar svinguojantis 7-asis dešimtmetis buvo toks linksmas, kaip atrodė?

„Kai tuo metu gyvenai, kiekvieną rytą prabudęs nepagalvodavai: „Ach, kaip smagu!“, - teigė ji. – Manau, kad dabartiniam jaunimui yra kur kas sunkiau. Tuomet būdavo laisviau, lengviau. Viskas tiesiog įvykdavo, nebūdavo nieko brangaus“.

Twiggy sako, kad anas laikmetis rezonuoja su žmonėmis šiandien, ir kad susidomėjimas tais laikais niekada neišblės.

„Sulaukiu gausybės laiškų iš savo amžiaus žmonių, bet dar daugiau – iš paauglių, - pasakojo ji. – Jie nori žinoti, kaip atrodė gyvenimas 7-ajame dešimtmetyje, ir rašo, kad būtų norėję gimti tais laikais, nes viskas buvo lydima muzikos, meno ir mados. Staiga visi atsisuko į jaunus žmones. Tai buvo jaunimo sprogimas. Prieš tai buvo 6-asis dešimtmetis, kai suaugę žmonės vis dar bandė atsigauti nuo karo“.

Twiggy labai didžiuojasi, kad yra britė, ir mano, kad Didžiosios Britanijos mados scena neturi konkurencijos visame pasaulyje.

„Esu daug kur buvusi, bet Londonas yra mano namai, mano širdis ir mano šeima. Labai didžiuojuosi, kad esu londonietė, - tvirtino ji. – Kadangi esame sala, mes kuriame tokias keistenybes, kurių neišvysite niekur kitur“.

„Manau, kad kažkas panašaus įvyko ir 7-ajame dešimtmetyje. Pasaulio akys nukrypo į Didžiąją Britaniją – ne vien į Londoną, nes mes turėjome „The Beatles“ iš Liverpulio. Tačiau būti britu yra kažkas ypatinga ir aš tuo didžiuojuosi“.

Ji neatskleidžia, kaip paminės 50 metų, praleistų mados pramonėje, sukaktį, bet pažymi, kad sulaukė „kelių gražių pageidavimų“.

Daug A sąrašo žvaigždžių ir modelių atkūrė įsimintiniausias jos nuotraukas. Pastaruoju metu tai padarė Cressida Bonas, segėjusi zomšinius trumpus sijonėlius ir vilkėjusi prijuostės stiliaus sukneles, bei Mary Janes, pozavusi prancūzų žurnalui „Jalouse“ – Twiggy tai traktuoja kaip komplimentą.

„Manau, kad tai nuostabu. Imitacija yra geriausia pasimeilinimo forma, - sakė ji. – Mane kopijavo nuostabūs žmonės. Emma Watson, Madonna – ji sukūrė puikią versiją. Tyra Banks, kurią myliu. Dirbau su ja laidoje „Top Model“ ir ji man atsiuntė šias nuotraukas, kol jos dar nebuvo publikuotos“.

Lesley anksčiau ir dabar:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)