Minėtų kanalų žiniomis, muzikantui iki gruodžio vidurio taikomas privalomas reabilitacijos kursas.

Spalio pabaigoje grupė DDT turėjo išvykti į gastroles. Spalio 28 dieną buvo numatytas jų koncertas Tel Avive. Dieną prieš tai žiniasklaida pranešė, kad šis koncertas atšaukiamas dėl „Hamas“ atakų prieš Izraelį. Tačiau vienas šaltinis iš J. Ševčiuko aplinkos leidiniui „Podjom“ nurodė, kad muzikantas susirgo anksčiau.

„Iš tiesų, Jura serga. Jis susirgo daug anksčiau, nei visa tai įvyko Izraelyje. Tačiau ir pati padėtis vargu ar leistų [surengti koncertą]. Tačiau pirmiau buvo jo liga. Dabar viskas normalu, reikia šiek tiek reabilituotis. Viskas nukeliama kažkur į sausį“, – kalbėjo jis.

2023 metų vasarį, minint Rusijos įsiveržimo į Ukrainą metines, Jurijus Ševčiukas ir Dmitrijus Jemeljanovas išleido antikarinės dainos „Tėvyne, grįžk namo“ vaizdo klipą.

Rugpjūčio mėnesį DDT lyderis pagal administracinį straipsnį dėl Rusijos kariuomenės „diskreditavimo“ buvo nubaustas 50 tūkst. rublių bauda. Muzikantas baudžiamojon atsakomybėn buvo patrauktas dėl kalbos, kurią gegužės mėnesį pasakė nuo scenos per koncertą Ufoje.

Tuomet J. Ševčiukas rėžė, kad „Tėvynė, draugai – tai ne prezidento užpakalis, kurį reikia visą laiką laižyti ir bučiuoti“. Po šių J. Ševčiuko žodžių buvo atšaukti grupės koncertai Maskvoje, Sankt Peterburge ir Rostove prie Dono.

Grupės interneto svetainėje rašoma, kad tai įvyko „dėl priežasčių, nepriklausančių nuo grupės ir organizatorių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją