Aukcionas vyko Londone, „Christie‘s“ aukcionų salėje. Jame buvo parduodama menininkės, mados kolekcininkės Daphne Guinness kolekcija. Aukcione surinko keturis kartus didesnę sumą, nei planuota, – 744 285 dolerių (2 mln. Lt). Jie bus skirti Isabellos Blow fondui, kurį D. Guinness įkūrė 2007 m. mirusios savo draugės, mados mūzos garbei.

Lady Gaga paskambino į aukcioną ir nusipirko dramblio kaulo šilkinę suknelę iš 2008 – 2009 m. kolekcijos „Mergina, kuri gyveno medyje“. Į aukcioną skambino pirkėjai iš 21 šalies.

Lady Gaga suknelė (Christies aukciono nuotr.)

Vertingiausias daiktas aukcione buvo D. Guinness portretinė nuotrauka iš 2008 m. „British Vogue“, kurios autorius – garsus mados fotografas Mario Testino. Už nuotrauką nežinomas asmuo taip pat sumokėjo rekordinę sumą – 208,003 dolerius (574 tūkst. Lt).

Po aukciono D. Guinness padėkojo Lady Gagai tinklalapyje „Twitter“: Ačiū, mano drauge Lady Gaga. Tu – tikra asmenybė, geras žmogus.“

Po dizainerio mirties 2010 m. Lady Gaga sukūrė jam skirtą dainą „Born This Way“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją