Ch. Rockas kalbėjo: „Jeigu paprastas žmogus galėtų pamatyti „Virgin Airlines“ pirmos klasės laukimo salę, būtų, „Ką? Ką? Čia maistas ir jis nemokamas? Ir jie... ką? Masažai? Gal tyčiojatės?“.

Jeigu niekada neskridote „Virgin Airlines“ pirmąja klase (ar apskritai pirmąja klase), šios laukimo salės, apie kurias kalba Ch. Rockas, yra ta vieta, kur „aukštesnės klasės keleiviai“ gali mėgautis „nuostabiu maistu, fantastiškomis paslaugomis ir atpalaiduojančia atmosfera“. Taip rašoma „Virgin“ tinklalapyje. Štai Londono Hitrou oro uoste „Virgin“ laukimo salėje yra SPA ir dušai.

Virgin Atlantic“ į prašymą pakomentuoti nereagavo.

Tačiau prabangios kelionės lėktuvais – tik vienas iš daugelio privalumų. Nedaug kas žino, kad turtingiems žmonėms mokama vien už tai, kad jie nešioja juvelyrinius dirbinius. Arba jiems mokama už tai, kad meta svorį. Jiems nemokamai dalijami nešiojami kompiuteriai ir televizoriai. Jiems mokama tūkstančiais vien už tai, kad pasirodo klubuose.

Už pasirodymą apdovanojimų šou jie gauna dovanų maišelius, kuriuose prikrauta gėrybių už 20 tūkstančių dolerių (beveik 56 tūkstančiai litų) – tai daugiau nei minimali darbininko metų alga. Jų vaikų gimtadienius taip pat finansuoja sponsoriai.

Takoskyra tarp pasiturinčių ir vargingai gyvenančių Amerikoje nėra naujovė, tačiau pastaraisiais dešimtmečiais šis atotrūkis darosi vis didesnis, nes vidurinioji klasė mažėja, o patys turtingiausi amerikiečiai toliau lobsta. Tuo tarpu ekonomistai įspėja, kad pasaulis artėja „Paauksuoto amžiaus“ nelygybės link, jeigu niekas nebus daroma tam sustabdyti. Situacija kur kas blogesnė nei dauguma įsivaizduoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)