Kalbėdamas JAV valstybės departamento Vašingtone surengtoje konferencijoje, antradienį „Oskarui“ ne kartą nominuotas, bet nė vieno taip ir nelaimėjęs aktorius paragino pasaulio galingiausiuosius imtis veiksmų.

„Tai nėra kokios nors laukinės gamtos apsaugos pratybos. Jeigu skubiai nesiimsime veiksmų dėl mūsų vandenynų, nukentės ne tik delfinai ir rykliai. Kentės mūsų vaikai ir anūkai. Stoviu čia kaip eilinis sunerimęs šios planetos gyventojas, manantis, jog tai pats svarbiausias klausimas, kurį būtina spręsti šiandien“, - teigia 39 metų aktorius.

„Mano fondas neseniai paskelbė skiriantis 3 mln. dolerių (7,64 mln. Lt) paramą organizacijai „Oceana“ – lėšos bus skirtos ryklių, jūrinių žinduolių ir kitos vandenynų floros bei faunos apsaugai Ramiojo vandenyno rytuose. Šiandien čia esu tam, kad skirčiau dar daugiau pinigų iš savo fondo. Galiu pažadėti dar 7 mln. dolerių, kurie per ateinančius dvejus metus atiteks vandenynų apsaugos projektams“, - pažadėjo kino žvaigždė.

Jūrą L.DiCaprio įsimylėjo būdamas labai jaunas. Kalbėdamas Vašingtone jis pripažino, jog, prieš tapdamas vienu iš garsiausių planetos aktorių, jis svajojo tapti jūrų biologu.

L. DiCaprio fondas nuo 1998 metų dirba siekdamas užtikrinti harmoningą žmonijos ir gamtos ryšį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)