74 metų G. Depardieu 2020 m. buvo apkaltintas išžaginimu, jam pareikšti 13 kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo ar prievartos.

Praėjusią savaitę per televiziją „France 2“ parodytame dokumentiniame filme „The Fall of the Ogre“ rodoma aktoriaus kelionė į Šiaurės Korėją 2018 m., per kurią jis atvirai išsako seksualinius komentarus vertėjos akivaizdoje ir nukreiptus į mažą ant žirgo jojančią mergaitę.

„Režisieriai nuspręs, ar jis ateityje vaidins filmuose“, – sakė kultūros ministrė Rima Abdul-Malak. „Nemanau, kad jis gautų daug pasiūlymų“, – sakė ji ir pridūrė, kad „France 2“ transliuoti komentarai buvo „visiškai šokiruojantys“ ir ji „pasišlykštėjusi“ aktoriaus elgesiu. Ministrė pasmerkė „požiūrį, išsakomą neva juokaujant ir provokuojant, bet iš tikrųjų nepagarbų ir neorų, darantį gėdą Prancūzijai, nes jis visame pasaulyje yra tarsi kino paminklas“.

Aktorius, sukūręs daugiau nei 200 vaidmenų, įskaitant 1990 m. komedijoje „Žalioji kortelė“ ir „Netflix“ seriale „Marselis“, spalį buvo priverstas sustabdyti karjerą. G. Depardieu neigia padaręs ką nors bloga. „Niekada nesu smurtavęs prieš moterį“, – spalį parašė jis laikraštyje „Le Figaro“.

Po „France 2“ parodytų „skandalingų“ komentarų prieš moteris savo aukščiausią apdovanojimą iš G. Depardieu jau atėmė Kanados Kvebeko provincija. Šią savaitę Prancūzijos prokurorai pranešė, kad tiriama aktorės, vienos pirmųjų apkaltinusios G. Depardieu seksualine prievarta, mirtis. Kelios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad 60 metų Emmanuelle Debever nusižudė gruodžio 7 d., kai buvo parodytas „France 2“ dokumentinis filmas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)