Manoma, kad covid-19 virusu vyras užsikrėtė Turkijoje, kur neseniai atostogavo. Pabudęs vidury nakties vyriškis pajuto, kad kvėpuoti tampa vis sunkiau. Ligos simptomai tapo dar labiau akivaizdūs, kai prasidėjo kosulys. Gimtinėje atlikus testą, paaiškėjo, kad treneris užsikrėtė koronavirusu.

„Kaip visi žinote, sergu koronavirusu. Šiandien, grįžęs namo iš ligoninės, esu nusiteikęs pasidalinti keliomis mintimis. Noriu pasipasakoti, kaip užsikrėčiau ir perspėti visus, kad aš irgi maniau, jog koronavirusas neegzistuoja. Kol pats nesusirgau.

Kaip viskas prasidėjo? Antrą atostogų dieną pabudau vidury nakties, buvo sunku kvėpuoti, tino kaklas. Tuo pačiu šiek tiek skaudėjo pilvą. Kitą dieną prasidėjo kosulys, tačiau temperatūros visiškai nebuvo. Nebuvo jokių ypatingų šios ligos simptomų, todėl maniau, kad tai gali būti sporto, klimato ir mitybos pokyčių ar miegojimo šalia oro kondicionieriaus pasekmės.

Grįžęs iš Turkijos, iš karto nuskubėjau išsitirti. Atlikus įvairius man paskirtus tyrimus, nusprendžiau išsitirti ir dėl koronaviruso. Būtent pastarojo tyrimo atsakymas buvo teigiamas. Man buvo paskirtas gydymas. Ėmiau reikalauti, kad mane paguldytų į ligoninę. Kadangi šiuo metu ligoninėje vyksta remontas, ji yra visiškai užpildyta žmonėmis, kai kurie pacientai dienas leidžia net koridoriuje. Nėra maisto, popieriaus ar stalo įrankių... Niekas manęs apie tai neįspėjo. Mūsų šalies medicinai bus skirtas atskiras įrašas.

Man buvo paskirtas gydymo kursas ir pasakyta, kad jį būtina tęsti. Kadangi mano deguonies lygis yra žemas, gavau deguonies aparatą. Atsižvelgdamas į šiuos veiksnius nusprendžiau, kad man bus patogiau būti nuotolinėje priežiūroje namuose, kur turiu visas sąlygas normaliam gydymui. Galų gale visada galiu kreiptis į atitinkamas tarnybas.

Mano būklė šiuo metu stabili“, – dar prieš keturias dienas savo instagramo paskyroje rašė garsus treneris.

Deja, pirmadienį paaiškėjo, kad vyriškis neišgyveno. Apie netektį pranešė jo žmona Sofija Stuzhuk. Jauniausiajam poros vaikui – devyni mėnesiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)