Ch.Lewis, kuri vaidino R.Polanski 1986 metų filme "Piratai" penktadienį spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo jos advokatė Gloria Allred, teigė, kad režisierius turėjo su ja lytinių santykių prieš 25 metus Prancūzijoje, kai aktorei buvo tik 16 metų.

Ch.Lewis ir G.Allred patvirtino susitikusios su Los Andželo apygardos prokuroro pavaduotoju Davidu Walgrenu ir informavo jį apie tą incidentą.

Charlotte Lewis
"Jis pasinaudojo manimi, o man po to įvykio teko gyventi su jo elgesio pasekmėmis, - Los Andžele vykusioje spaudos konferencijoje sakė 42 metų britė. - Aš tenoriu teisingumo." Pasak jų, tai įvyko praėjus ketveriems metams po to, kai R.Polanski pabėgo iš JAV į Prancūziją, kad teismas jam nepaskirtų bausmės už neteisėtus lytinius santykius su 13-mete Samantha Geimer 1977 metais.

Filmo "Rozmari kūdikis" ir kitų kino šedevrų kūrėjas nuo praeitų metų rugsėjo, kai buvo suimtas Šveicarijos mieste Ciuriche, kovoja, kad nebūtų išduotas Jungtinėms Valstijoms.

Šiuo metu jis laikomas namų arešte savo viloje viename Šveicarijos kalnų kurorte, kol vietos institucijos nuspręs, ar patenkinti Los Andželo prokurorų prašymą išduoti režisierių, kuriam pagaliau turėtų būti paskirta bausmė.

G.Allred sakė žurnalistams: "Jeigu Charlotte's kaltinimai tikri, tuomet Romanas Polanski sugebėjo tvirkinti dar vieną vaiką, kol slapstėsi nuo teisingumo."

Los Andželo apygardos prokuratūros atstovas spaudai nepatvirtino, ar Ch.Lewis teiginiai bus panaudoti pagrindžiant reikalavimą jį išduoti arba režisieriaus teismo byloje.

Prancūzijoje teisėti lytiniai santykiai galimi nuo 16 metų, jeigu jie vyksta be prievartos, išskyrus santykiavimą su suaugusiais, su kuriais paauglį sieja globos ryšiai.

R.Polanski pirmoji kaltintoja S.Geimer prašė pareigūnų nutraukti šią bylą ir nebausti režisieriaus, nes ji jam jau atleidusi, o su R.Polanski persekiojimu susiję skandalai sukėlę papildomų problemų jai ir jos šeimai.

Prancūzijos prezidentas užklausė Šveicarijos apie bylą

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy per pokalbį telefonu su Šveicarijos Federacinės Tarybos pirmininke Doris Leuthard pasiteiravo apie kino grando ekstradicijos bylos eigą, šeštadienį pranešė D.Leuthard biuras.

Per penktadienio vakarą vykusį pokalbį, kurio metu taip pat buvo tariamasis dėl D.Leuthard planuojamo vizito Paryžiuje birželio pabaigoje, N.Sarkozy taip pat užklausė apie Prancūzijoje gimusio lenkų kilmės režisieriaus padėtį, sakė Šveicarijos ekonomikos ministerijos atstovė spaudai Evelyn Kobelt.

R.Polanski šiuo metu laikomas namų arešte Šveicarijoje, kol Bernas nuspręs, ar jis turėtų būti išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur jam siekiama paskirti bausmę už neteisėtus lytinius santykius su viena nepilnamete prieš daugiau nei tris dešimtmečius.

"Federacinės Tarybos pirmininkė Doris Leuthard ir Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy aptarė aktualius klausimus per pokalbį telefonu, kuris buvo suorganizuotas tuojau po atitinkamo prašymo vėlyvą penktadienio popietę, - sakoma ekonomikos ministerijos pranešime. - Federacinės Tarybos pirmininkė Leuthard taip pat informavo Prancūzijos prezidentą apie ekstradicijos nagrinėjimo eigą Jungtinių Valstijų byloje prieš Romaną Polanski."

Šveicarų pareigūnai šią savaitę sakė tebelaukiantys daugiau informacijos iš JAV, kad galėtų priimti galutinį sprendimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją