Šešiolikmetis Jettas tragiškai mirė 2009 metais parkritęs ir mirtinai susitrenkęs galvą šeimos vasarnamyje Bahamose. Tragedija tik dar labiau suartino sutuoktinius – ir tai tik vienas iš daugybės išbandymų, tekusių šiais šeimai.

Tačiau kodėl ši pora laikoma viena keisčiausių Holivudo porų?

Įkyriai persekiojantys gandai apie homoseksualumą

Vienokių ar kitokių gandų neišvengia nė viena Holivudo pora, tačiau K. Preston ir J. Travoltos šeimą gandai apie tariamą vyro homoseksualumą persekiojo nuo pat pažinties iki dabar.

2012 metais „National Enquirer“ parengė straipsnį, kuriame aktorius kaltinamas net šešerius metus trukusiu romanu su pilotu Dougu Gotterba. Straipsnyje buvusi aktoriaus sekretorė Joan Edwards tvirtina žinojusi apie žvaigždės romaną, tačiau jo homoseksualumas jai niekada nekėlęs problemų.

„Dougas man pareiškė, kad Johnas yra gėjus, kad jie užmezgė romaną“, – atskleidusi moteris.

D. Gotterba visą tą laiką tylėjo – jis kaltinimus nei patvirtino, nei paneigė. Nepaisant to, vyras, įvardijamas kaip Robertas Britzas (jis esą draugavo su pilotu prieš jam užmezgant santykius su J. Travolta), pareiškė, kad D. Gotterba galiausiai romaną su J. Travolta nutraukė, nes jam nepatiko „plaukuotas aktoriaus kūnas“.

K. Preston „New York Post“ 1999 metais apie su jos šeima susijusius gandus yra sakiusi: „Jie mane užknisa. Visos tos nesąmonės... Tai beprotybė. Tas pats, jeigu sulaukčiau teiginių, kad auginu ateivio vaiką“.

Abu sutuoktiniai – tikri slapukai

Tiek J. Travolta, tiek K. Preston labai stengiasi saugoti savo privatumą ir visomis išgalėmis vengia paparacių.

„Mes kaip kokia Adamsų šeimynėlė, aktyviausiai gyvenantys naktimis. Mūsų vaikai taip pat naktinėja. Žmona gulasi ne anksčiau trečios valandos nakties, aš einu miegoti septintą ryto. Kol kas tokia strategija veikia“, – 2008 metais per interviu atskleidė aktorius.

Laimei, K. Preston mėgstamos parduotuvės, pavyzdžiui, „Walmart“ ir „Denny‘s“, dirba 24 valandas per parą. Šios istorijos moralas (tinkantis amerikiečiams)? Kai kitą kartą naktį apsipirkinėsite, nenustebkite už kelių metrų išvydę šią aktorių porą.

Kieme – lėktuvų palikimo ir nusileidimo takas?

Jei esate tokia garsi ir turtinga šeima kaip J. Travolta ir K. Preston, jums nereikia vykti į oro uostą – oro uostas atvyksta pas jus.

J. Travolta piloto licenciją įgijo būdamas 22 metų, o 2001 metais paskirtas „Qantas“ skrydžių bendrovės ambasadoriumi. Skelbiama, kad aktorius turi penkis privačius lėktuvas, o savo „Boening 707“ laiko tiesiog namų kieme. Taip, jūs perskaitėte teisingai: Travolta gali statyti savo lėktuvus palikimo ir nusileidimo take, vedančiame „tiesiai prie namų durų“.

Įsimintiniausias J. Travoltos skrydis? Greičiausiai vykęs 1991 metais, kai į Paryžių scientologiškoms vestuvėms skraidino tada dar būsimą žmoną K. Preston.

Nors K. Preston ir pratusi gyventi kitaip nei visi, ji prisipažįsta, kad jų šeimos namai – tikrai išskirtiniai. „Normalūs žmonės taip negyvena. Būnu namuose su vaikais, veikiame kažką labai įprasto, ir staiga išgirstu tą garsą, pamatau lėktuvo šviesas. Ir tada pasirodo jis: „Brangioji, aš namie“. Kai buvo mažas berniukas, J. Travolta manė, kad visi savo kieme turėtų turėti po lėktuvą – užaugęs savo svajonę išpildė.

Keisti santykiai su Kirstie Alley

2013 metais per interviu su Howardu Sternu aktorė Kirstie Alley prabilo apie „itin emocionalų romaną“ su J. Travolta, kurį netgi įvardijo kaip „gyvenimo meilę“. Tenka pripažinti, kad pareiškimas gana rimtas, tiesa?

Štai kokia šios istorijos priešistorė: prieš vesdamas K. Preston, J. Travolta ir K. Alley susipažino 1989 metų juostos „Look Who‘s Talking“ filmavimo aikštelėje, krito vienas kitam į akį, tačiau santykiai liko platoniški. Be to, tuo metu K. Alley buvo ištekėjusi už aktoriaus Parkerio Stevensono. J. Travolta po dviejų metų vedė K. Preston.

K. Alley teigimu, jai prireikė labai didelių pastangų nepalikti vyro ir nebūti kartu su J. Travolta. Štai ką ji pasakojo H. Sternui: „Reikėjo, kad praeitų labai daug metų, kol lioviausi žiūrėjusi į Johną be romantiškos potekstės. K. Preston visą laiką savo sutuoktinį saugojusi. Prisimena K. Alley: „Ji manęs vis tarsi juokais, tarsi rimtai paklausdavusi, ar flirtuoju su jos vyru“. Žinoma, mano atsakymas būdavęs teigiamas. Nepaisant viso to, 2013 metais „Health“ žurnalui K. Preston pareiškusi, kad K. Alley „viena iš geriausių jos draugių“. Panašu, kad joms toks santykių formatas tinkamas, tad kas mes tokie, kad teistume?

Kaltinimai seksualine prievarta

Per visą tą laiką porai teko net ne viena byla dėl seksualinio priekabiavimo, tačiau tai jų santykiams nė kiek nepakenkė.

2012 metais vienas masažuotojas iš Los Andželo, identifikuojamas kaip Johnas Doe #1, kreipėsi į teismą, nes, esą, masažo atėjęs aktorius jam demonstravo lytinius organus ir nederamai elgėsi. Po keturių dienų atsirado dar vienas masažuotojas, įvardijamas kaip Johnas Doe #2, kuris kreipėsi į teismą Atlantoje, tvirtindamas, kad su aktoriumi turėjo panašios patirties, skelbė „People“.

J. Travoltos atstovai jam metamus kaltinimus pavadino „melagingais“ ir „absurdiškais“. Abi bylos, remiantis TMZ, 2012 metų gegužę buvo nutrauktos.

Nauji kaltinimai į dienos šviesą išlindo 2017 metų lapkritį, kai „Radar Online“ ištraukė dar vieno masažuotojo skundo faktą. Paaiškėjo, kad 2000 metais policijai jo parašytame pareiškime teigiama, kad aktorius griebė masažuotojui už užpakalio, demonstravo savo lyties organus ir laidė nešvankias replikas. Jokie kaltinimai nepateikti.

Visus šiuos nemalonius išbandymus J. Travolta ir K. Preston atlaikė kaip vieningas frontas. „Kelly ne kilimėlis po kojomis. Ji netiki kvailais gandais, yra rami, nes tai absurdas. Viskas praeis“, – „People“ yra sakęs šaltinis.

Sūnaus autizmą laikė paslaptyje

Nors dauguma garsių šeimų jiems tenkančius išbandymus pasitelkia kaip priemonę padėti panašaus likimo žmonėms, J. Travolta ir K. Preston sulaukė nemenkos kritikos dėl nenoro viešai pripažinti sūnaus Jetto autizmo diagnozę.

Kaip skelbė „Us Weekly“, K. Preston pirmą kartą apie tai prakalbo praėjus ketveriems metams po Jetto mirties 2009 metais. „Kaip motina (esu tikra, kad taip mano ir mano vyras) tikiu, kad buvo konkrečių veiksnių, prisidėjusių prie autizmo“, – pareiškė aktorė, remdamasi nėštumo ir Jeffo kūdikystės aplinkybėmis, esą, prisidėjusiomis prie jo raidos.

„Išbandėme viską, kas įmanoma. Galiu pasakyti, kad mūsų pastangos viską daryti teisingai ir kuo įmanoma sveikiau, pasiteisino, jis jautėsi žymiai geriau. Jis sveiko“, – tvirtino aktorė.

Žinoma, J. Travolta ir K. Preston turėjo teisę informaciją apie savo vaikus pasilaikyti sau, tačiau netrūko manančių, kad tokie garsūs žmonės galėjo pasinaudoti proga ir suteikti visuomenei daugiau informacijos apie autizmą. „Nemažai tikinčių, kad Travolta sūnaus būklę laikė paslaptyje dėl to, kaip tokią sveikatos būklę vertina scientologai“, – skelbė „CBS News“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją