Savaitgalį fotoagentūros paskelbė pašalinusios iš savo bazių Motinos dienos proga paviešintą Velso princesės ir jos vaikų nuotrauką. Tokio sprendimo priežastis – tikimybė, kad nuotrauka galėjo būti pakoreguota. 42-ejų metų K. Middleton, šiuo metu sveikstanti po atliktos pilvo operacijos, pirmadienį išplatino atsiprašymą, kuriame paaiškino: „Aš, lygiai kaip daugelis fotografų mėgėjų, kartais eksperimentuoju šį tą paredaguodama. Norėčiau atsiprašyti už sumaištį, kilusią dėl paviešintos šeimos nuotraukos.“

Markas Borkowski, Londone dirbantis viešųjų ryšių ir komunikacijos krizių atvejais ekspertas, per pokalbį su portalu „People“ nurodė, kad paviešindami naują nuotrauką Rūmai anaiptol neišsklaidė nerimo dėl Kate sveikatos, o atvirkščiai – jį net padidino.

„Dabar žmonėms kyla klausimų, ar ji sugeneruota dirbtinio intelekto, ar, galbūt, pakoreguota su „Photoshop“. Tai nėra toks dalykas, su kuriuo norisi sieti karališkąją šeimą“, – sakė jis.

Vis dėlto „People“ kalbintas kitas asmuo iš Rūmų aplinkos nemano, kad incidentą reikia vadinti viešųjų ryšių krize. Galbūt tai ir nemalonu, tačiau ne katastrofiška, galvoja jis.

„[Kate] maloningai atsiprašė, – atkreipė dėmesį „People“ kalbintas asmuo. – Jinai padarė tai, ką daro 99 proc. iš mūsų, bet mes juk nesame taip akylai stebimi kaip jie.“

„Tik pagalvokite, kaip kruopščiai apžiūrinėjamos jos nuotraukos, kaip žmonės jas tyrinėja. Ji visada yra viešumoje ir visada turi atrodyti tobulai“, – aiškino „People“ šaltinis.

„Taip, ji yra karališkosios šeimos narė, bet ji dar ir žmogus. Jei būtumėte po operacijos, tikrai norėtumėte atrodyti nepriekaištingai pirmojoje visuomenei išstatytoje nuotraukoje“, – pridūrė asmuo iš Rūmų aplinkos.

M. Borkowski mano, kad per strategiją niekada nesiskųsti ir niekada nesiaiškinti, kurios karališkoji šeima atkakliai laikėsi prie karalienės Elžbietos, jie galop įvarė save į kampą. Dėl kompromisinio sprendimo suteikti tam tikrą, bet ne pakankamą, kiekį informacijos, anot eksperto, ši gana paprasta nuotrauka sukėlė nepageidaujamą polemiką, nors apskritai gal būtų likusi nepastebėta.

Būtina akcentuoti, kad ketvirtąjį gavėnios sekmadienį paviešinta nuotrauka yra reikšminga kaip pirmoji oficiali Velso princesės nuotrauka, nufotografuota po sausio 16 d. atliktos operacijos. Vis dėlto proga žvilgtelėti į K. Middleton po Kalėdų buvo pasitaikiusi ir kiek anksčiau – kovo 4 d., kai ji buvo paparacų nufotografuota važiuojanti automobiliu drauge su savo motina Carole Middleton.

„Galvojant apie praėjusią savaitę paparacų išplatintą kadrą, atrodo savaime suprantama, kad ji nenori, jog toks vaizdas įstrigtų visų atmintyje“, – sakė žmogus iš Rūmų aplinkos.

Pirmadienį, praėjus kelioms valandoms po atsiprašymo per socialinius tinklus, princesė Kate buvo pastebėta drauge su princu Williamu važiuojanti iš Vindzorų pilies.

Nors sausio 17 d. ir buvo pranešta apie princesei Kate atliktą operaciją, daugiau informacijos apie jos sveikatą Rūmai nepaviešino (tiesa, patvirtino, kad princesei – ne vėžys). Iš ligoninės K. Middleton buvo išrašyta sausio 29 d., tačiau ir toliau privalėjo ilsėtis namuose, o prie pareigų sugrįžti tiktai po Velykų.

Informacijos trūkumas ir tai, kad nebuvo paviešinta nė viena nuotrauka, tapo dingstimi spėlionėms.

Su K. Middleton sveikata siejamų sąmokslo teorijų skleidėjai ypač suaktyvėjo po netikėto princo Williamo sprendimo nedalyvauti vasario 27 d. surengtose savo krikštatėvio Graikijos karaliaus Konstantino atminimui skirtose pamaldose.

M. Borkowski pripažino, kad apskritai karališkoji šeima geba susigrąžinti deramą reputaciją po šiokių tokių klaidų. Visgi ekspertas mano, kad šį kartą padariniai gali būti rimtesni nei paprastai.

„Problema ta, kad beveik nepranešama, kas atsitiko Kate. Jei šitaip – viešinant nuotrauką, kuri, kaip paaiškėjo, yra sufalsifikuota, – mėginama nuduoti, kad viskas normalu, galima daryti išvadą, kad jau nežinoma, ko griebtis, ir priimami kritikuotini sprendimai“, – mano jis.

Kaip skelbė „The Daily Mail“, pastebėta, kad nuotraukoje, kuria pasidalino Motinos dienos proga, Velso princesė K. Middleton užfiksuota be vestuvinio bei sužadėtuvių žiedų.

Tiesa, Kate Middleton pasirodė ir be kitų papuošalų – tai neįprastas britų karališkosios šeimos atstovės pasirinkimas.

Įprastai Velso princesė niekada nesiskiria su vestuviniu žiedu ir sužadėtuvių žiedu, kadaise priklaususiu princesei Dianai.

Delfi primena, kad pastaruoju metu daug nuogąstaujama dėl Kate Middleton sveikatos, sausį ji gydėsi ligonėje, kur jai atlikta nepatikslinta pilvo operacija. Pranešta, kad operacija buvo planinė ir atlikta sausio 16 dieną – lygiai savaitė po jos 42 gimtadienio.

Po dienos rūmai pranešė, kad operacija pavyko puikiai, tačiau Kate iki sausio 29 dienos bus stebima medikų ir tik tada galės vykti namo į Vindzorą.

Tuo metu „Sky News“ spėjo, kad princesė sveiks porą ar net tris mėnesius. Nuo Kalėdų princesė viešumoje nesirodė. Kovo 4 dieną amerikiečių bulvarinis leidinys TMZ paskelbė Kate Middleton nuotrauką, darytą netoliese Vindzoro pilies, kurios autorius – nežinomas paparacis. Kol Velso princesė sveiko, princas Williamas oficialiuose renginiuose rodėsi vienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)