Aktyviai sportuojant, reikia ir gerai papusryčiauti. Pasirodo, kad princo Williamo žmona kiekvieną rytą valgo tą patį maistą. K. Middleton pusryčiams renkasi avižinius dribsnius ir apskritai stengiasi valgyti tokius maisto produktus, kurie ilgam suteikia sotumo jausmą ir padeda palaikyti svorį, skelbia mirror.co.uk.

„BarBend“ mitybos specialistas nurodė, kad tokie pusryčiai yra sotūs, todėl „Kate nepritrūksta energijos dalyvauti karališkuosiuose renginiuose, sportuoti ir rūpintis trimis vaikais“.

Anot portalo Bulk.com kūno rengybos ir sporto mitybos eksperto, avižiniai dribsniai yra pusryčių klasika. Jie ilgam suteikia sotumo jausmą ir lėtai atiduoda energiją.

„Juose gausu vitaminų, mineralų ir tirpiųjų skaidulų, todėl puikiai tinka sergantiems diabetu, nes padeda sumažinti gliukozės ir cholesterolio kiekį kraujyje“, – sakė jis.

Taip pat tai yra „universalus maisto produktas“, nes avižinių dribsnių sudėtyje nėra glitimo, juos galima „valgyti tiek su cukrumi, tiek su aštriais prieskoniais“. Puikiai tinka sulieknėti trokštantiems, bet nedaug laisvo laiko turintiems žmonėms – dribsnių porcijų galima prisiruošti iš anksto.

Norėdama išsiaiškinti, ar avižinių dribsnių košė „yra ne tik gardus pusryčių patiekalas, bet ir labai sotus“, express.co.uk Gyvenimo būdo skilties redaktorės pavaduotoja Andrea Blazquez nusprendė savaitę kasdien pusryčiams valgyti šią košę.

Po šešių dienų ji numetė beveik 300 g svorio, nes avižiniai dribsniai ilgam suteikdavo sotumo jausmą, todėl nereikėdavo ieškoti užkandžių. Anot A. Blazquez, šis gardus ir sveikas patiekalas buvo toks sotus, kad ji nesijausdavo itin alkana atėjus priešpiečių metui, taigi, užtekdavo suvalgyti salotų. Sveiki pusryčiai (kitomis dienomis A. Blazquez į košę įdėdavo sėklų, riešutų ir vaisių) paskatino moterį sveikai maitintis visą dieną ir rinktis labiau subalansuotus maisto produktus.

„WebMD“ ekspertai paaiškino, kad avižiniuose dribsniuose „gausu antioksidantų avenantramidų, kurių neaptinkama kitose grūdinėse kultūrose. Šie antioksidantai „slopina uždegimą ir atpalaiduoja arterijų sieneles“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją