75 metų monarchas, apsirengęs kostiumu ir juodu paltu, mojavo miniai žmonių, kai kartu su karaliene Kamila išėjo iš klinikos ir įsėdo į laukiantį automobilį.

Bakingamo rūmai pranešė, kad Karolis III, kuris ligoninėje praleido tris naktis, kol sveiksta, savo būsimus įsipareigojimus perkėlė vėlesniam laikui.

„Jo Didenybė dėkoja medikų komandai ir visiems, kurie palaikė jį buvimo ligoninėje metu, ir yra dėkingas už visas šiltas žinutes, kurių sulaukė pastarosiomis dienomis“, – sakoma pranešime.

2022 metų rugsėjo 8 dieną mirus motinai karalienei Elžbietai II, Karolis tapo karaliumi ir apskritai džiaugėsi gera sveikata, išskyrus traumas, patirtas žaidžiant polą ir slidinėjant.

Sausio 17 dieną paskelbtas rūmų pranešimas, kad jam diagnozuota liga, sulaužė tradiciją, pagal kurią monarcho sveikatos būklė santykinai laikoma paslaptyje.

Karolis norėjo paviešinti savo atvejį siekdamas didinti žinomumą apie šią ligą, kuria dažnai serga vyresni nei 50 metų vyrai ir kuri sukelia šlapinimosi sutrikimų. Tarp ligos simptomų – dažnas poreikis šlapintis ir sunkumas visiškai ištuštinti šlapimo pūslę.

Karaliaus Karolio III marti Velso princesė Kate Middleton buvo toje pačioje centrinėje Londono ligoninėje po pilvo operacijos. Jos Kensingtono rūmų biuras kiek anksčiau pirmadienį pranešė, kad ji irgi išleista ir toliau sveiks namuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją