Bakingamo rūmų virtuvės šefas Darrenas McGrady vienuolika metų plakė karalienės pamėgtus putėsius (jei dar nežinote, ji – užkietėjusi šokolado mėgėja) ir po skyrybų su princu Charlesu ėmė dirbti Dianai. Virtuvės ekspertas pasakoja, kad princesė valgė pakankamai sveikai.

„Ji man sakydavo: „Tu pasirūpink tais angliavandeniais, o aš sporto salėje pasirūpinsiu riebalais“, – sakė jis leidiniui „Daily Mail“.

Žinoma, kartais Diana leisdavo sau mažas nuodėmes. Jos silpnybė buvo duonos ir sviesto pudingas. Kalbama, kad kai D. McGrady ruošdavo šį patiekalą, princesė eidavo į virtuvę ir nurankiodavo nuo viršaus visas razinas. Ji taip pat mėgo įdarytas paprikas, tačiau mėsą sau leisdavo tik tada, kai turėdavo svečių.

Pavyzdžiui, kai atvyko Clintas Eastwoodas ir panoro keptos ėrienos. Šiaip ji praktiškai visą laiką valgė minkštai virtas bulves, apvoliotas kiaušinių baltymuose, paprikas ir virtą vištieną.

Laiminga mama išpažino sveiką gyvenimo būdą, tačiau nevertė savo berniukų atsisakyti pamėgtų vaikystės skanėstų. Princai Williamas ir Harry dievino paprastą ir sotų naminį maistą. „Jie mėgo piemenų pyragą ir bananų apkepą, – toliau pasakoja D. McGrady. – Nors jie buvo karališkajai šeimai priklausantys princai, tačiau vistiek turėjo vaikams būdingą skonį“.

Jeigu tai skamba per daug išskirtinai, tai taip pat turite žinoti, kad mažieji princai dievino picą, mocarela kimštas bulvių odeles ir žuvų pirštelius. Nenorėdama gadinti nuotaikos, princesė Diana apsimesdavo valganti tą patį kaip ir sūnūs, nors jos patiekalai buvo labiau dietiniai.

„Mes apgaudinėdavome berniukus, – prisimena D. McGrady. – Maitindavome juos keptomis bulvėmis ir kepta vištiena, tik nulupdavome odelę, kad jie manytų valgantys tą patį“.

Taip pat šefas tvirtina nemanantis, kad karalienė būtų įdarbinusi „maisto ragautoją“, siekdama užtikrinti, kad niekas iš karališkosios šeimos nebūtų nunuodytas.

„Padarydavome 150 salotų ir ji paimdavo tik vienas, – sako D. McGrady. – Tad turėdavome užtikrinti, kad visos būtų tobulos“.

Arba jai tiesiog 90 metų pavyko sėkmingai pasirinkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)