Dalyvaudama viešuose renginiuose, 93-ejų metų amžiaus Elžbieta II gauna slapyvardį, o karališkosios šeimos personalo neretai yra tiesiog vadinama „S“ (nuo anglų k. žodžio „sovereign“ – „valdovė“).

„Ji įvardijama kaip „S“ arba Sharon“, – „The Sun“ atskleidė karališkosios šeimos padėjėjas.

Paklaustas, ar ši informacija yra teisinga, karališkasis istorikas Hugo Vickersas atsakė: „Labai tikėtina, kad teisinga. Tokiais atvejais pravardė turi būti lengvai įsimenama ir nepernelyg įmantri. Jei pravardė skamba šiek tiek šelmiškai, ją dar lengviau įsiminti. Žinoma, „S“ gali reikšti tiesiog Sovereign.“

Net jei asmens sargybiniai iš tiesų karalienę vadina slaptais kodiniais vardais, monarchės artimieji turi susigalvoję savo pravardžių.

Princas Philipas į savo žmoną kreipiasi žodžiu „Lilibet“, tai iškraipyta jos tikrojo vardo forma.

Būdamas mažas, princas Williamas sunkiai ištardavo žodį „granny“ („močiutė“), todėl karalienę vadindavo „gary“. Elžbietos II anūkams princui George’ui ir princesei Charlotte Jos Didenybė yra „Gan-Gan“.

Remiantis naujausia informacija, princui Harry ir Meghan Markle juos saugantys asmens sargybiniai buvo davę kodinius vardus „Davidas Stevensas“ ir „Davina Scott“.

Teigiama, kad šie kodiniai vardai buvo paremti inicialais DS pagal oficialų poros titulą –„Duke and Duchess of Sussex“ (Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė), kad jų kontaktinė informacija nepatektų į blogas rankas.

Tuo tarpu princas Williamas ir Kate Middleton padėjėjų kontaktiniuose sąrašuose neva nurodyti kaip „Danny Collinsas“ ir „Daphne Clark“.

Inicialai DC vėlgi yra susiję su oficialiu titulu – „Duke and Duchess of Cambridge“ (Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė), praneša „Daily Star“.

„Jei kas nors gaus į rankas telefoną, priklausantį karališkosios šeimos padėjėjui ar apsaugos komandos nariui, jame neras įrašo „Harry Windsoras“ ar „Meghan Markle“, – sakė karališkosios šeimos šaltinis. – Priešingu atveju kiltų didelė rizika, jei šią informaciją sužinotų nedori žmonės. Todėl karališkosios šeimos nariams duodami kodiniai vardai.“

Laikraštis pranešė, kad karališkajai šeimai artimas žmogus papasakojo, kaip karališkojo renginio metu vienas iš princo Harry padėjėjų darbuotojui padavė telefoną su nieko nesakančiu vardu ekrane.
Sutrikęs darbuotojas pasiteiravo, kodėl šis žmogus nori su juo pasikalbėti.

„Įsivaizduokite, kaip jis nustebo, išgirdęs princo Harry balsą“, – pridūrė šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)