Karalienė Elžbieta II leido Rodericui Llewellynui, dar vadinamam tiesiog „Roddy“, aplankyti jos sesers kapą, ir jis tai padarė praėjusį trečiadienį, kai sukako 20 metų nuo 71 metų princesės Margaret mirties, skelbia Richardas Edenas iš leidinio „Daily Mail“. Teigiama, kad 74 metų R. Llewellynas savo mylimąją pagerbė Karaliaus Jurgio VI memorialinėje koplyčioje, kuri įkurta Vindzoro pilyje, rašo people.com.

Princesės Margaret pelenai buvo palaidoti Karaliaus Jurgio VI memorialinėje koplyčioje šalimais jos tėvų – karaliaus Jurgio VI, kuris mirė 1952 metais, ir karalienės Motinos, kuri šį pasaulį paliko vos už kelių mėnesių po Margaret. Manoma, kad čia buvo palaidotas ir princas Philipas, kuris būdamas 99 metų mirė praėjusių metų balandį. Šioje vietoje vieną dieną bus palaidota ir pati karalienė Elžbieta II.

Kapas, kuriame palaidoti princesės Margaret pelenai ir jos tėvų kūnai

R. Llewellynas šiuo metu gyvena Pietų Prancūzijoje, bet praėjusią savaitę lankėsi Londone, kur dalyvavo Johno Rendallio – kadaise išgarsėjusio liūto Christiano savininko – laidotuvėse.

„Po dviejų metų, kai mano dienotvarkė buvo visiškai tuščia, atsirado du svarbūs reikalai – apsilankyti Šv. Jurgio koplyčioje ir sudalyvauti Johno laidotuvėse“, – sakė R. Llewellynas.

Princesė Margaret romantiškus ryšius su 17 metų jaunesniu sodininku ir pradedančiąja popmuzikos žvaigžde R. Llewellynu užmezgė tuomet, kai dar buvo ištekėjusi už fotografo Antony Armstrongo–Joneso, 1-ojo Snoudono grafo. Tiesa, tuo metu Snoudono grafas pats buvo užmezgęs romaną su išsiskyrusia Lucy Lindsay–Hogg, kurią vėliau vedė.

1974 metų vasarį Margaret pakvietė R. Llewellyną į savo vilą „Les Jolies Eaux“ Karibų jūros Mastiko saloje. Kai pirmajame „News of the World“ puslapyje atsidūrė nuotrauka, kurioje Margaret ir R. Llewellynas mėgaujasi privačiomis akimirkomis, karališkoji šeima pagaliau buvo priversta paskelbti pareiškimą, kuriame pripažino, kad Margaret santuoka su Snoudono grafu žlugo.

Princesė Margaret su meilužiu Roddy Llewellynu

Šios skyrybos, kurios buvo užbaigtos 1978 metais, tapo pirmosiomis oficialiomis artimiausių valdančiojo monarcho šeimos narių skyrybomis nuo to karto, kai buvo anuliuota karaliaus Henriko VIII santuoka.

Po skyrybų Margaret toliau susitikinėjo R. Llewellynu, ir jų ryšys tęsėsi aštuonerius metus.

Princesė Margaret su meilužiu Roddy Llewellynu

Dokumentiniame filme „Elizabeth: Our Queen“ („Elžbieta: mūsų karalienė“) ledi Anne Glenconner, kuri Elžbietos karūnavimo metu buvo viena iš jos freilinų, atskleidė, jog karalienė palaikė nesantuokinius Margaret ryšius su R. Llewellynu.

„Karalienei buvo sunku, ir aš visada jaučiausi gana kalta, kad supažindinau Roddy su princese Margaret, – dokumentiniame filme sakė ledi Anne. – Tačiau po princesės Margaret laidotuvių karalienė man tarė: „Norėčiau pasakyti, Anne, jog kartais būdavo sunku, bet aš esu tau labai dėkinga, kad supažindinai princesę Margaret su Roddy, nes jis pavertė ją tikrai laiminga“.

Princesės Margaret meilužis Roddy Llewellynas

Helena Bonham Carter, kuri 3-ajame ir 4-ajme serialo „The Crown“ („Karūna“) sezonuose vaidino princesę Margaret, 2019 metais „Sunday Times“ pasakojo, jog buvo susitikusi su R. Llewellynu: „Jis atėjo išgerti arbatos su manimi ir Harry [Treadaway], kuris seriale vaidino Roddy. Jis buvo toks linksmas ir šiltas – būtent to jai ir reikėjo. Jis labai muzikalus. Mano virtuvėje jis pradėjo dainuoti vieną dainą“.

„Jis sakė, kad jiedu rado vienas kitą pačiu tinkamiausiu laiku, – pridūrė aktorė. – Jie abu buvo labai pasimetę, abu jautėsi šiek tiek pašaliniai, ne visai priimti šeimos – arba ne pakankami puikūs. Iširusi santuoka tikrai buvo pakirtusi jos pasitikėjimą savimi. Jis pralinksmindavo ją tuo metu, kai jos gyvenime nebuvo daug džiaugsmo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją