Bakingamo rūmų šaltinis patvirtino, kad buvo priimtas sprendimas atšaukti karališkąjį susibūrimą, o šį sprendimą paskatino koronaviruso omikron atmainos plitimas visoje šalyje, rašo sky.com.

Suprantama, kad toks sprendimas yra atsargos priemonė. Pasak minėtojo šaltinio, jei karališkasis susibūrimas įvyktų, pernelyg didelės dalies žmonių Kalėdų planams iškiltų pavojus.

Kaip pranešama, kitą antradienį numatytiems kalėdiniams pietums Vindzoro pilyje viskas jau buvo parengta. 95-erių monarchė tokius pietus savo plačiai šeimynai rengia kiekvienais metais.

Praėjusių metų susibūrimas taip pat buvo atšauktas dėl COVID-19 krizės.

Daugelį metų karalienė Elžbieta II kviečia savo vaikus, anūkus ir provaikaičius šventinių pietų, o po to išvyksta kasmetinės kalėdinės viešnagės į Sandringamą.

Pietūs paprastai rengiami Bakingamo rūmuose, tačiau šiuo metu juose vyksta remontas.

Šventinis susitikimas šalies vadovei suteikia galimybę pabendrauti su artimaisiais, kurie negali per Kalėdas atvykti į Norfolką.

Paprastai kviečiami ir tolimesni giminės, įskaitant karalienės pusbrolius Gloucesterius ir Kento kunigaikštį bei Michaelus iš Kento.

Šios Kalėdos karalienei Elžbietai II yra pirmosios po jos vyro Edinburgo kunigaikščio, su kuriuo jiedu santuokoje praleido 73 metus, mirties.

Karalienė Elžbieta II ir princas Philipas 2020-ųjų Kalėdas praleido Vindzoro pilyje dviese, be likusių šeimos narių.

Prieš tai didžiąją metų dalį jais rūpinosi gerokai mažesnis darbuotojų skaičius – tai buvo praminta „HMS Bubble“ („Jos Didenybės laivu „Burbulu“, HMS – sutrumpinimas, reiškiantis „Jos Didenybės laivą“).

Karalienė nuo spalio 20-osios atlieka tik nesudėtingas pareigas, mat tada sustiprėjo nerimas dėl jos sveikatos. Karališkieji gydytojai nurodė jai ilsėtis, be to, karalienė naktį praleido ligoninėje, kur jai buvo atliekami tyrimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)