41 metų Kate į šeštadienį vykusį gimtadienio paradą atvyko su Philipo Treacy skrybėle ir Singapūro mados dizainerio Andrew Gno žalia suknele. Toks aprangos pasirinkimas buvo aiškus palinkėjimas princo Williamo įsteigtam „Earthshot“ apdovanojimui, kurio nauja apdovanojimų ceremonija lapkričio mėnesį vyks šioje Azijos šalyje.

Spalvos pasirinkimas taip pat yra aktualus dėl Velso vėliavos bei naujausių Kate pareigų – karalius Karolis III ją paskyrė tapti Airijos gvardijos garbės pulkininke.

Kartu su ja žirgų traukiamoje karietoje buvo karalienė Kamila, princas George'as, princesė Charlotte ir princas Louisas.

Vadinamasis Vėliavos pagerbimo (Trooping the Colour) paradas organizuojamas kiekvienais metais. Praėjusį mėnesį karūnuotam 74-erių Karoliui III tai yra pirmosios tokios iškilmės. Nors tikrasis karaliaus gimtadienis yra lapkričio 14 dieną, britų monarchai gimimo dienas švenčia du kartus – vieną kartą privačiai, o kitą viešai.

Jungtinėje Karalystėje iškilmingu paradu minimas karaliaus Karolio III gimtadienis

Vėliavos pagerbimo paradų tradicija prasidėjo 1748 metais, valdant karaliui Jurgiui II. Jis norėjo šventės geresniu vasarišku oru, kadangi jo paties gimtadienis buvo spalio 30 dieną.

Šių metų parade, kuris vyksta Londono centre, dalyvauja 1 400 karių, 400 muzikantų ir 200 karių.

Iškilmės prasideda nuo procesijos iš Bakingemo rūmų į Sent Džeimso parką. Čia Karolis III iš pradžių inspektuos karius. Vėliau karalius grįš atgal į rūmus, iš kurių kartu su kitais karališkosios šeimos nariais stebės 70 karo lėktuvų skrydį.

Tai pirmas kartas nuo 1986 metų, kai britų monarchas šiame parade dalyvauja raitas ant žirgo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją