Dar visai neseniai daugiausia dėmesio pritraukiantis dalykas, kurį supermodelis galėdavo padaryti su savo telefonu, buvo sviesti jį kokiam nors pavaldiniui į galvą. Dabar laikai pasikeitė. Dabar galingiausi pasaulio modeliai iš savo išmaniųjų įrenginių valdo imperijas.

Bella Hadid yra viena tokių išmaniųjų telefonų modelių. Jos gerbėjai žino, kad mergina turi 18,8 milijono sekėjų socialiniame tinkle „Instagram". Jie taip pat žino visą priešistorę. B. Hadid į mados pasaulį įsiveržė praėjus dvejiems metams po to, kai jos sesuo Gigi Hadid tapo pasaulyje žinomu modeliu. Iki tol seserys buvo antraeilės veikėjos televizijos realybės šou „The Real Housewives of Beverly Hills", kuriame pagrindinį vaidmenį atliko jų motina, olandų kilmės JAV modelis Yolanda Hadid. Merginų tėvas yra iš Palestinos kilęs milijonierius Mohamedas Hadidas.

@bulgariofficial Roma 💛

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on Jun 28, 2018 at 1:44pm PDT

Daug prirašyta apie tai, kad Bella yra neva „kietesnė" už Gigi, bet tokios išvados, panašu, remiasi išvaizda. Gigi yra besišypsanti mėlynakė blondinė, o Bella yra brunetė ir atrodo šaltesnė.

B. Hadid sako, kad jos tėvai „pradėjo nuo nulio ir sunkiai dirbo, jog suteiktų mums tai, ką turime, tad dabar, manau, galime pasistengti jiems atsidėkoti". Merginoms tas neturėtų būti sudėtinga. Mados pasaulis tikrai pamišęs dėl seserų Hadid: štai „Max Mara" naujajai aksesuarų linijai savo veidu buvo pasirinkusi Bellą, o anksčiau kompanijos veidu buvo ir Gigi. „Galvoju apie tai kasdien. Jaučiuosi nepaprastai laiminga, kad turiu tokią šeimą. Mano mama visados sakydavo, kad yra gražios merginos, yra sunkiai dirbančios merginos. Jei negali būti miela ir sunkiai dirbti, kažkuri kita galės", – pasakoja B. Hadid.

Supermodelis tvirtina, kad jos šviesi prigimtis ne visuomet atsispindi nuotraukose: „Žmonės man kartais sako: „Tu atrodai visai ne taip, kaip aš tikėjausi". Žmonės man visad sako, kad socialiniuose tinkluose atrodau pikta ar gąsdinanti. Bet aš tikrai mėgstu bendrauti su naujais žmonėmis. Tiesiog kartais jaučiuosi nejaukiai šypsodamasi prieš kamerą. Ko gero, tik dabar pagaliau suvokiu savo veidą".

B. Hadid gyvenimas fiksuojamas mažuose „Instagram" paveikslėliuose. Ji dažnai įsiamžina dirbdama: sėdėdama su pilku „Max Mara" paltu arba nutvieksta šviesų „Dior" pristatyme. Ji taip pat dažnai pramogauja su Kendall Jenner, Winnie Harlow ar Emily Ratajkowski. Galima rasti ir apsipirkinėjimų vaizdus ar vaikystės nuotraukų su mažuoju broliuku Anwaru.

Tokią formulę įžymybės naudoja dar nuo Holivudo aukso amžiaus laikų: sunkus darbas ir prabanga kaitaliojami su paprastais vaizdais, kuriuose žmonės gali atpažinti save. Tiesa, B. Hadid versijoje yra gerokai daugiau asmenukių su bikiniu. „Mano „Instagram" nuotraukos niekuo nesiskiria nuo kitų. Jei atrodau gerai, draugai mane nufotografuoja, tačiau tai nebūna suplanuota", – aiškina B. Hadid.

❤️OMI ❤️Louis V ❤️

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on Jun 22, 2018 at 5:52am PDT

Tačiau ji prisipažįsta nuolatos nenusprendžianti, kiek kurėtų atskleisti: „Iš pradžių aš buvau labai atvira, bet vėliau atsitraukiau. Aš skelbiu dalykus, kurie yra asmeniški, bet ne pernelyg asmeniški. Visgi manau, turėčiau būti dar uždaresnė. Nežinau, tai labai keista. Kartais tai labai vargina – manyčiau, tiek daug žmonių neturėtų nuolat žvilgčioti į tą patį asmenį". Blogiausia jos socialinių tinklų patirtis buvo „iš tiesų patekti į naujienų srautą". Modeliui ten būti nepatinka.

Seserys Hadid dažnai patenka į antraštes, jų asmeninį gyvenimą narsto bulvarinė žiniasklaida. Gigi ir jos vaikinas Zaynas Malikas buvo apibūdinti kaip galinga gėrio jėga D. Trumpo eroje. Seserys dalyvavo „No Ban No Wall" proteste Niujorke, po kurio Bella prabilo apie islamą pirmą ir, ko gero, kol kas vienintelį kartą. Ji sakė besididžiuojanti, kad yra musulmonė: „Mano tėtis atvyko į Ameriką kaip pabėgėlis. Tad visa tai labai svarbu mano seseriai, broliui ir man pačiai".

Tačiau kitais atvejais seserys sulaukė kritikos dėl nepakankamai musulmoniško elgesio. Gigi buvo apkaltinta kultūros pasisavinimu, nes pozavo „Vogue Arabia" vilkėdama hidžabą. Kritikai aiškino, kad modelis prisiminė savo paveldą tik tam, jog patektų ant žurnalo viršelio. Kai Bella „Instagram" paskelbė nuotrauką, kurioje matyti jos nuoga krūtinė, pasipylė įžeidžiantys komentarai apie religiją.

Paklaustas, kodėl ji dalyvavo proteste prieš D. Trumpo draudimą musulmonams atvykti į JAV, B. Hadid agentas pokalbio tęsti nebenorėjo: „Manau, liksime nuošalėje". Amžiuje, kai protestai yra madingi, o gausybę sekėjų turintys modeliai naudojasi socialinių tinklų galimybėmis, kad skatintų feminizmą ir aktyvizmą, tokia pozicija atrodo liūdnai. Tiesa, Bella kalba apie įvairovę ir modelį Halimą Aden, kuri, jos žodžiais, „negrįžtamai pakeitė mados pasaulį", kai ant „Max Mara" podiumo vilkėjo hidžabą: „Jaučiuosi taip, tarsi pagaliau darome kažką svarbaus madai, kas padeda pasauliui tapti geresniu".

Bella nori daryti įtaką teigiamiems pokyčiams, bet kol kas tik aiškinasi, kaip, ir nežino, nuo ko pradėti: „Tai tiesiog siaubinga – aš prabangiai vakarieniauju, o kai kurie vaikai net neturi vandens. Norėčiau pataisyti tokius dalykus".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)