„Praėjusią vasarą jai buvo diagnozuota ankstyva krūties vėžio forma, o dabar Jorko kunigaikštienei Sarai nustatyta piktybinė melanoma, – sakoma atstovo pareiškime.

Vėžys buvo aptiktas 64 metų kunigaikštienei atlikus dermatologo paskirtus tyrimus prieš pat numatytą krūtų rekonstrukcijos operaciją po mastektomijos.

S. Ferguson buvo pašalinti ir ištirti keli apgamai, iš kurių vienas buvo vėžinis, sakė atstovas spaudai, pridurdamas, kad kunigaikštienė jaučiasi dėkinga ją palaikiusiai medikų komandai.

„Jai atliekami tolesni tyrimai, siekiant užtikrinti, kad visa tai būtų aptikta ankstyvoje stadijoje“, – pridūrė jis.

„Aišku, kad dar viena diagnozė taip greitai po krūties vėžio gydymo sukėlė nerimą, tačiau kunigaikštienė išlieka geros nuotaikos, – sakė atstovas spaudai. – Ji tiki, kad jos patirtis pabrėžia, kaip svarbu tikrinti naujų apgamų dydį, formą, spalvą ir tekstūrą, nes tai gali būti melanomos požymis“.

Didžiojoje Britanijoje meiliai vadinama Fergie, S. Ferguson tebegyvena netoli Vindzoro pilies esančiame tame pačiame dvare kaip ir jos buvęs vyras Andrew.

Jis pasitraukė iš karališkųjų pareigų po seksualinio išnaudojimo skandalo, susijusio su mirusiu JAV seksualiniu nusikaltėliu Jeffrey Epsteinu.

Nors S. Ferguson taip pat nebeturi vaidmens karališkojoje šeimoje, ši žinia pasirodė tokiu metu, kai kitus šios šeimos narius užklupo sveikatos problemos.

Kitą savaitę karaliui Karoliui III bus atlikta prostatos operacija, dėl kurios jis bus priverstas atšaukti viešus įsipareigojimus.

Tuo pat metu jo 42 metų marti Velso princesė Kate atsigauna ligoninėje po pilvo operacijos. Jos vyras, sosto įpėdinis 41 metų princas Williamas dėl to atidėjo kai kuriuos savo įsipareigojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją