Anot leidinį informavusio Sarah‘os Ferguson atstovo spaudai, 63-ejų metų „Jorko hercogienei Sarah‘ai po neseniai atlikto įprasto mamografijos tyrimo buvo nustatytas ankstyvos stadijos krūties vėžys. Jai buvo patarta operuotis. Operacija atlikta sėkmingai.“

Kunigaikštienei suteikiama nepriekaištinga medicininė priežiūra.

Gydytojai sako, kad jos būklė gėrėja ir prognozės nuteikia optimistiškai. Dabar ji sparčiai taisosi ir yra su šeima. Pasak atstovo, hercogienė jaučiasi be galo dėkinga medikams, kurie ja rūpinosi ir ją palaikė pastarosiomis dienomis.

„Ji taip pat dėkoja personalui, atlikusiam mamografijos tyrimą, per kurį buvo nustatyta liga, šiaip jau nepasireiškusi jokiais simptomais. Hercogienė teigia galutinai įsitikinusi, kaip svarbu reguliariai pasitikrinti“, – pridūrė jos atstovas.

Dieną prieš operaciją S. Ferguson įrašė tinklalaidės epizodą, kurį ketino neatidėliodama išleisti.

Apie S. Ferguson ligą tenka sužinoti praėjus porai metų po leidiniui „People“ duoto interviu, per kurį hercogienė palietė kitą savo savijautos aspektą – psichologinę būklę.

2021-ųjų liepą S. Ferguson prisipažino, kad 1985-aisiais, kai būdama vos 26-erių jį tapo žinoma visuomenei, Jungtinės Karalystės bulvarinė spauda pažėrė visą galybę piktų publikacijų su kandžiomis antraštėmis. Ji buvo bjauriai pravardžiuojama. Žiniasklaida bandė ją supriešinti su gera jos bičiule princese Diana.

„Tai mane sutraumavo, išprovokavo rimtų psichikos sveikatos problemų, – kalbėjo Jorko hercogienė 2021-aisiais. – Vėliau teko gerokai su savimi padirbėti, kadangi tikėjau kiekvienu pirmuose spaudos puslapiuose skelbiamu žodžiu. Mane buvo apėmusi savigrauža. Esu labai jautri.“
S. Ferguson papasakojo, kaip kalbėjosi su dukterimis ir atsiprašinėjo už tai, kad manė save sunaikinusi.

„Tas metas išties niūrus, – pripažino hercogienė. – Turėjau gerokai padirbėti, kad nustočiau neigiamai save vertinti ir sugebėčiau tai paaiškinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją