„Taylor Swift rado būdą peržengti ribas ir tapti šviesos šaltiniu... T. Swift – vienas iš tų retų žmonių, kurie patys yra ir savo pačių istorijos kūrėjai, ir veikėjai“, – pranešime spaudai teigė žurnalo „Time“ vyriausiasis redaktorius Samas Jacobsas.

„Didžioji dalis to, ką T. Swift pasiekė 2023 m., yra nepamatuojama. Ji žymėjo savo kelionę ir rezultatais dalijosi su visu pasauliu – ji ryžtingai siekė įprasminti žmonių ir ypač moterų, kurios dažnai jaučiasi nepastebimos ir nevertinamos, svajones, jausmus ir potyrius.“

Grandiozinis šių metų pradžioje įvykęs Taylor Swift filmo „The Eras Tour“ pristatymas, kurio metu uždirbta 92,8 mln. JAV dolerių, dainos „Cruel Summer“ atlikėjai nustatė toną visiems 2023 m.

Kino teatrų operatoriaus AMC teigimu, išankstinės prekybos bilietais metu visame pasaulyje uždirbus daugiau nei 100 mln. JAV dolerių, šis filmas tapo populiariausiu visų laikų pilno metro filmu koncertu.

Šiais metais T. Swift užmezgus romaną su amerikietiškojo futbolo komandos „Kansas City Chiefs“ žaidėju Travisu Kelce, NFL užplūdo naujų gerbėjų banga – milijonai atlikėjos sekėjų socialiniuose tinkluose skubėjo įvertinti naująjį jos simpatiją.

„Už tai, kad sukūrė nuosavą pasaulį, kuriame vietos sau rado daugybė žmonių, už tai, kad savo istoriją pavertė pasaulinio lygio legenda, už tai, kad suteikė džiaugsmo visuomenei, kai jai to labai reikėjo, Taylor Swift skelbiama žurnalo „TIME“ 2023 metų žmogumi“, – pranešė S. Jacobsas.

Meinstrymo sensacija

Koncertinio turo „Eras“ metu numatyta surengti daugiau nei 145 pasirodymų.

Apie sceninį meną rašančio žurnalo „Pollstar“ teigimu, kiekvieno koncerto pajamos siekia 13 mln. JAV dolerių, taigi viso turo metu bus uždirbta maždaug 1,9 mlrd. JAV dolerių.

Simbolinės milijardo dolerių kartelės ligi šiol nėra įveikęs joks kitas atlikėjas ar grupė.

T. Swift išgarsėti padėjo socialiniai tinklai, kuriuose ji nuolat bendrauja su gerbėjais.

Pensilvanijos valstijoje gimusi T. Swift kantri stiliaus dainas rašyti ir gitara groti pradėjo vos sulaukusi paauglystės.

Norėdamas suteikti dukrai galimybę išmėginti sėkmę pramogų pramonėje, jos tėvas persikėlė į kantri muzikos sostinę Nešvilį.

Savo mąsliomis kantri stiliaus dainomis pritraukusi gausią meinstrymo auditoriją, savo penktajame studijiniame albume „1989“, taip pavadintame pagal atlikėjos gimimo metus, T. Swift pasuko popmuzikos kryptimi.

„T. Swift kultūros fenomenu yra ne tik dėl savo muzikinių įgūdžių ir universalumo, bet ir jos išskirtinio autentiškumo, kurio ji suteikia kiekvienai natai ir posmui“, – rašoma spalį žurnale „Forbes“ pasirodžiusiame straipsnyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją