Versalio rūmuose Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono surengtame bankete britų monarchas sakė tostą. Nebuvo galima nepastebėti taurę laikančios ryškiai raudonos ir akivaizdžiai sutinusios rankos. Prasidėjo spėlionės, kokios sveikatos bėdos kamuoja karalių Karolį III.

„Pall Mall Medical“ Mančesteryje medicinos vadovas Chunas Tang sako, kad priežasčių, kodėl rankų pirštai tampa panašūs į dešreles, gali būti ne viena: „Dažnai sutinę pirštai byloja apie vandens kaupimąsi organizme, o šį simptomą sukelia įvairūs negalavimai. Taip gali nutikti dėl uždegimo, taip pat dėl artrito, įvairių bakterinių infekcijų ir netgi tuberkuliozės. Kiti variantai – padidėjęs druskos kiekis organizme, alerginės reakcijos, vaistų šalutinis poveikis, traumos ar autoimuninė liga“.

Tokie dešreles primenantys sutinę pirštai turi ir medicininį pavadinimą – daktilitas (smarkus rankų ir kojų pirštų patinimas). Pats karalius Karolis III į situaciją mėgsta pažvelgti su humoru.

Laiške bičiuliui po sūnaus princo Williamo gimimo jis rašė: „Neturiu žodžiu, koks laimingas ir patenkintas esu. Jis toks skanutis, pirštukai kaip mano – tarsi dešrelės“.

Princo motina karalienė Elžbieta II taip pat yra atkreipusi dėmesį į sūnaus rankas. Kai jis gimė, savo muzikos mokytojai ji parašė: „Jo rankos iš tiesų didelės, ilgi gracingi pirštai, visai ne kaip mano ir tikrai ne kaip tėvo. Įdomu, kaip atrodys ateityje“.

Karūnavimo metu taip pat būta klausimų dėl Karolio III sutinusių pirštų. Būta spėlionių, ar dėl to per ceremoniją karalius mūvėjo tik vieną pirštinę. Vėliau paaiškėjo, kad tai tiesiog tokia tradicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją