36 metų įstatymų leidėja savo dviejų mėnesių sūnelį Frederico žindė Deputatų rūmuose, kai pasikeitus tvarkai, buvo leista į parlamento salę atsinešti kūdikius ir juos čia žindyti, rašo dailymail.co.uk.

Nors kitose šalyse kūdikius žindančios parlamentarės buvo pastebėtos ir anksčiau, Italijoje, kur maždaug du trečdalius įstatymų leidėjų sudaro vyrai, tai įvyko pirmą kartą.

Kairiųjų pažiūrų Penkių žvaigždučių judėjimui priklausanti G. Sportiello teigė: „Pernelyg daug moterų nutraukia žindymą pirma laiko, bet ne savo noru, o dėl to, kad yra priverstos grįžti į darbą“.

Kūdikį italų parlamentarė žindė žemuosiuose parlamento rūmuose, balsuojant dėl viešojo administravimo. Po šio precedento ji sulaukė visuotinių plojimų.

Italų parlamentarė Gilda Sportiello

Parlamento posėdžiui pirmininkavęs Giorgio Mule pažymėjo: „Tai pirmas kartas, kuriam pritarė visos partijos“.

„Geriausi linkėjimai Frederico, kad jis ilgai, laisvai ir ramiai gyventų. Dabar kalbėsime tyliau“.

Praėjusių metų lapkritį parlamento taisyklių komisija leido parlamento narėms moterims atsinešti į posėdžių salę kūdikius iki vienerių metų ir juos žindyti.

2021 metais parlamento rūmuose Palazzo Montecitorio buvo įrengtas specialus žindymo kambarys, praneša „Wanted In Rome“.
Spalio mėnesį Giorgia Meloni tapo pirmąja Italijos ministre pirmininke moterimi, tačiau maždaug du trečdaliai šalies įstatymų leidėjų yra vyrai.

Italų parlamentarė Gilda Sportiello

Naujasis įstatymas buvo priimtas po to, kai 2019 metais ji pati pateikė tokį pasiūlymą.

Nors pačioje Italijoje tai buvo pirmas toks atvejis, prieš 13 metų dabartinė centro dešiniųjų partijos „Forza Italia“ senatorė Licia Ronzulli savo dukrelę yra žindžiusi Europos Parlamento salėje Strasbūre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)