Interviu žvaigždė atskleidė, kad paauglystėje, kai gyveno Mančesterio priemiestyje, nuosavas automobilis buvo vienintelė galimybė pasidžiaugti merginos kompanijos privalumais.

„Šiais laikais viskas kitaip: galima sėdint ant sofos susirašinėti su mergina, ji atsiunčia kokią pikantišką nuotrauką. Mūsų laikais tekdavo važiuoti pas merginą į namus, nutaikius momentą, kai namuose nėra tėvų, kažkokiu stebuklingu būdu ją įtikinti išsirengti. Ir tai dar ne viskas. Tada reikėdavo sukti galvą, kur išryškinti juostelę. Važiuoti už poros miestelių, priduoti, o tada po kelių dienų važiuoti atgal, o nuotraukose intymiausios detalės vis tiek būdavo užtušuojamos“, – šypsosi prisiminęs jaunystę J. Leno.

„Nesu tikras, kokia šiuolaikinių jaunuolių laisvės sąvoka, galbūt tai „iPhone“, galbūt kompiuteris. Pats gyvenau priemiestyje, iki centro buvo apie dešimt kilometrų, taigi, kol nuvažiuodavau dviračiu, būdavo per vėlu. Man laisvė buvo automobilis arba motociklas. Laisvė judėti, kur tik širdis geidžia“, – prisimena garsus vyras.

69 metų komikas ir garsus automobilių kolekcionierius šiuo metu veda savo televizijos laidą apie automobilius „Jay Leno's Garage“. Apie transporto priemones žvaigždė tikrai daug išmano - jo paties meilė automobiliams prasidėjo nuo 1934 metų „Ford“ markės automobilio.

Studijuodamas Bostone, jis įsidarbino „Rolls-Royce“, „Bentley“ ir „Mercedes-Benz“ pardavėju, ten pradėjo rimtai domėtis automobiliais, ypač antikvariniais.

Dabar J. Leno priklauso 189 automobiliai ir 168 motociklai – kai kurie kainuoja stebėtinas sumas.

Vertingiausias ir mylimiausias automobilis – 1994 metų „McLaren F1“, vertas maždaug 17 mln. dolerių, nors aukcionuose jo kaina yra perkopusi ir 24 mln. dolerių. Vienas iš seniausių J. Leno kolekcijos eksponatų – 1906 metų „Steamer Vanderbilt Cup Racer“.

Neabejotinai įspūdingai atrodo ir eksponatas, prie kurio vairo J. Leno buvo pastebėtas ir nufotografuotas paparacų pastarosiomis dienomis. Teigiama, jog šis antikvaras pagamintas dar 1920-aisiais, todėl jo Los Andželo gatvėse nepastebėti buvo tiesiog neįmanoma...

Jay Leno vairuoja antikvarinį automobilį
Jay Leno vairuoja antikvarinį automobilį
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)