„Sveiki, draugai. Prieš kelis mėnesius man buvo diagnozuota išsėtinė sklerozė“.

„Tai buvo keista kelionė. Tačiau sulaukiau iš žmonių tiek daug palaikymo, jog dabar žinau, kas dar serga šia liga, – tęsė ji. – Tai sunkus kelias. Tačiau kaip visi žinome, keliai veda tolyn. Kol kažkoks niekšas jų neužblokuoja“.

„Kaip sakė vienas mano bičiulis, taip pat sergantis IS, „mes prabundame ir imamės nurodytų veiksmų“. Būtent tai ir darau“, – dar kitame įraše pažymėjo „Emmy“ laimėtoja.

Tuomet Ch. Applegate paprašė privatumo, „kol ji išgyvena šį sunkų etapą“, rašo people.com.

Neseniai ji buvo nufotografuota filmavimo aikštelėje, kur tarpuose tarp scenų ilsėjosi sėdėdama neįgaliojo vežimėlyje. Tai ir pakurstė gerbėjų kalbas apie žvaigždės sveikatą.

Serialų bei filmų aktorė praeityje jau yra turėjusi rimtų sveikatos bėdų. 2008 metais jai buvo diagnozuotas krūties vėžys, privertęs atlikti dvigubą mastektomiją. 2017 metais profilaktikos sumetimais šiai aktorei taip pat buvo pašalintos kiaušidės ir kiaušintakiai, nes ji turi BRCA1 geną, susijusį su padidėjusia vėžio rizika.

2018 metais jai prasidėjo šios operacijos sukelta menopauzė. Maža to, ji ilgą laiką kovoja su nemiga.

2018 metų balandį Ch. Applegate žurnalui „People“ teigė, kad prieš savo gerbėjus jaučia atsakomybę atvirai kalbėti apie savo sveikatą.

„Jeigu turi galimybę tai padaryti, o mums, aktoriams, pasisekė, jog turime tokią tribūną, reikėtų sakyti: „Esu tokia pati, kaip ir jūs. Aš negaliu užmigti. Dėl to dažnai jaučiuosi suš***ai , bet noriu, kad jūs nesigėdytumėte ir ieškotumėte apie tai informacijos, kad pagerėtų jūsų gyvenimo kokybė, – sakė ji „People“, vykdydama savo kampaniją „Why So Awake?“ („Kodėl nemiegu?“). – Tą patį galiu pasakyti apie savo kovą su vėžiu“.

Iš pradžių Ch. Applegate, auginanti 10 metų dukrą Sadie, nenorėjo viešinti savo vėžio diagnozės, bet galiausiai nusprendė išnaudoti savo padėtį.

„Kai pirmą kartą išgirdau krūties vėžio diagnozę, nenorėjau apie tai kalbėti, bet privalėjau, nes šia liga serga ir jaunos moterys, o žmonės to nesupranta, – teigė ji „People“. – Jie nesupranta, kad 36 metų moteris gali susirgti krūties vėžiu, ar kad krūties vėžiu gali susirgti 28 metų moteris. Ir jos dėl aukštos kainos nusprendžia nedaryti magnetinio rezonanso tyrimo, nors turi didelę riziką susirgti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)