Praeitą savaitgalį Londone dešimtys tūkstančių žmonių stebėjo oficialiai karaliumi karūnuoto Karolio III ir karalienės Kamilos procesiją Jungtinės Karalystės sostinės gatvėmis iki Bakingamo rūmų ir užgniaužę kvapą laukė jų pasirodant rūmų balkone.

Kartu su Karoliu III ir Camilla balkone pasirodė ir Velso princas bei princesė, princas George‘as, princesė Charlotte ir princas Louisas, Edinburgo kunigaikščiai bei karališkoji princesė Anne.

Prie rūmų iškilmingai akimirkai susirinko minios žmonių, kurių neišgąsdino ir tą dieną ne itin palankus lietingas oras.

Kai susirinkusiųjų džiaugsmui karalius ir karalienė pagaliau pasirodė balkone, Karolis III nepraleido progos pralinksminti žmoną šmaikščiu komentaru.

Skaitymo iš lūpų ekspertė Elisabeth Taunton „The Mirror“ sakė, kad Karolis III pasakė: „Per arti krašto aš tikrai neisiu, kad ugniagesiams paskui nereiktų manęs gelbėti“.

Karalienė mostelėjo į kairę, kur rinkosi jaunieji karališkosios šeimos nariai: „Na gi, ateikite čia, arčiau“, o tada apie savo suknelę, kuriuos kraštą jie laikė: „Tiesiog meskite ją“.

Po karūnavimo Karolis III prisipažino, kad ceremonija ir susiję renginiai jam paliko neišdildomą įspūdį ir tik geriausias emocijas.

Vien Jungtinėje Karalystėje karūnacijos ceremoniją prie televizoriaus stebėjo daugiau nei 18 mln. žmonių. Karalienės Elžbietos laidotuves rugsėjį žiūrėjo 26,5 mln.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją