50 metų Xavier Bettelis ir jo 43-ejų partneris, architektas iš Belgijos Gauthier Destenay yra vieni pirmųjų homoseksualių vyrų, susituokusių daugiausia katalikiškoje Didžiojoje hercogystėje nuo tada, kai ši šalis tapo naujausia ES valstybe, suteikusia lygiavertes teises tos pačios lyties poroms, rašo theguardian.com.

Liuksemburgo ministras pirmininkas Xavier Bettel su sutuoktiniu Gauthier Destenay

Jų santuoka buvo įteisinta praėjus penkeriems metams po to, kai tuometinė Islandijos ministrė pirmininkė Johanna Sigurdardottir tapo pirmąja pasaulyje valstybės lydere, susituokusia su tos pačios lyties asmeniu.

X. Bettelis ir G. Destenay, kurie nuo 2010 metų buvo sudarę civilinę partnerystę, 2015-iais santuokos įžadus davė per ramią civilinę ceremoniją su draugais bei šeima, atokiau nuo visuomenės dėmesio.

„Tai nebuvo įspūdinga ceremonija, bet jos simbolika labai stipri“, – sakė X. Bettelio ir G. Destenay draugas, prancūzų transliuotojas Stephanas Bernas.

Liuksemburgo ministras pirmininkas Xavier Bettel su sutuoktiniu Gauthier Destenay, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, Pirmoji ponia Diana Nausėdienė

„Visi nusiteikę šiltai ir pozityviai“, – S. Berno žodžius citavo laikraštis „Luxemburger Wort“.

Apie pačias vestuves, kurias X. Bettelis siekė išlaikyti paslaptyje, žinoma nedaug detalių. Spaudos fotografams buvo uždrausta jose dalyvauti.

„Jis nenori, kad jo asmeninis gyvenimas atsidurtų visuomenės dėmesio centre, todėl atmetė įžymybių žurnalų prašymus nušviesti šį renginį“, – anksčiau 2015-iais metais agentūrai „Agence France-Presse“ sakė vienas bičiulis.

X. Bettelis, kuris yra Liuksemburgo centro dešiniosios Demokratų partijos lyderis, tai, kad yra gėjus, prisipažino 2008 metais. Tačiau vos atėjęs į valdžią jis bandė sumenkinti savo lytinės orientacijos reikšmę ir tvirtino, kad „tai, kas vyksta namuose, lieka privatu“.

Priėmimas Prezidentūroje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją