Kovo 28 dieną Vilniaus „Avia solutions group“ arenoje – rusų atlikėjo Valerijaus Meladzės koncertas. Paaiškėjus, kad prasidėjus karui Ukrainoje dainininkas ne kartą linksmino publiką Rusijoje, kilo skandalas – juk ne vienam šią šalį palaikančiam artistui Lietuvoje koncertuoti uždrausta.

Tačiau organizatoriai šio pasirodymo atšaukti nė nesvarstė. Į V. Meladzės koncertą vienoje didžiausių arenų susirinkusių žiūrovų „Delfi“ teiravosi, kaip jie reaguotų į siūlymą visiškai uždrausti rusų koncertus Lietuvoje ir ar įsigiję bilietą į abejotinos reputacijos atlikėjo koncertą nesijaučia tarsi savo lėšomis remtų šalį agresorę.
Prie pagrindinių durų su plakatais stovėję protesto dalyviai daugeliui eilėje laukusių V. Meladzės gerbėjų kėlė šypsenas. Šie traukėsi mobiliuosius telefonus ir fotografavo protestantus.
Protesto lyderis „Delfi“ pakomentuoti situaciją sutiko pirmasis. „Verslas, kuris tai organizuoja, ciniškai neatsižvelgia į didžiosios dalies Lietuvos gyventojų nuomonę. Taip jau susiklostė, kad protestuoti gatvėje turbūt jau niekas ir nemoka, o nuo sofų neveikia“, – kalbėjo protesto tvarką prižiūrėjęs ir poziciją gynęs visuomenininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)