25-erių Jelizavetai Peskovai priklauso 30 proc. įmonės „Centrum Moscow“ turto. Ši įmonė veikai nuo 2004-ųjų ir užsiima parodoms skirtų erdvių įrengimu.

Tarp įmonės klientų – keletas Rusijos ministerijų ir agentūrų, pavyzdžiui, Žemės ūkio ministerija, Pramonės ir prekybos ministerija, Federalinė žuvininkystės agentūra, Maskvos vadovybė ir kitos tiesiogiai su Kremliumi susijusios institucijos. Vienas iš neseniai įgyvendintų „Centrum Moscow“ projektų – paroda „Pagaminta Rusijoje“.

Iki plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios įmonės veikla nebuvo ypač sėkminga, tačiau per metus, kol vyko karas, jos pajamos padidėjo 70 kartų. Ši „The Insider“ skelbiama informacija yra paremta portalo „Verstka“ gautomis finansinėmis ataskaitomis.

Pernai J. Peskovai iš dalies priklausančios įmonės pelnas pakilo iki 137 mln. rublių (daugiau nei 1,6 mln. eurų). Minėtina, kad 2021-aisiais „Centrum Moscow“ pelnas nesiekė nė 23 tūkst. eurų, o dar anksčiau įmonė buvo faktiškai nepelninga.

D. Peskovo dukrai priklauso 30 proc. įmonės akcijų. Likusių 70 proc. akcijų savininkas – įmonės generalinis direktorius Jevgenijus Litvinovas.

Kaip buvo rašyta anksčiau, šių metų pradžioje J. Peskova „netikėtai“ sugrįžo į „Instagram“ – Rusijoje uždraustą socialinį tinklą. Platformoje ji nesirodė maždaug dešimt mėnesių, o paskutinė jos žinutė prieš „dingimą“ buvo pasipiktinimas Europos sankcijomis, pritaikytomis Kremliaus elito šeimų nariams.

Pernai vasarį, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, D. Peskovo duktė į savo profilį įkėlė šūkį „Karui ne!“ Po kurio laiko šis šūkis buvo pašalintas. Galop, kovo viduryje, po ilgų samprotavimų apie baudimą sankcijomis, J. Peskova paliko „Instagram“.

Dabar savo „Instagram“ profilyje J. Peskova neretai afišuoja savo vizitus įvairiuose grožio salonuose, giria juose teikiamų paslaugų kokybę, nuostabią aplinką ir puikų aptarnavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)