38 metų Sasekso kunigaikštis, kurio memuarai „Atsarginis“ sukėlė nemenką skandalą, stengėsi atrodyti kuo džiugesnis, tačiau buvo juntamas nejaukumas.

Medaliais nusagstytu kostiumu vilkintis Harry į Vestminsterio abatiją žengė kartu su princesėmis Eugenie ir Beatrice bei jų sutuoktiniais Jacku Brooksbanku ir Edo Mapelli Mozzi.

Įžengęs į bažnyčią, princas, eidamas į savo vietą, nejaukiai linksėjo susirinkusiems. Atvykstančio tėvo ir būsimosios karalienės Kamilos jis laukė sėdėdamas greta pusseserių bei jų antrųjų pusių.

Kur, atvykęs į Jungtinę Karalystę, apsistojo Harry, laikoma paslaptyje. Skelbiama, kad „American Airlines“ lėktuvu į gimtinę jis atskrido penktadienio rytą. Šeštadienį paaiškėjo, kad princas po ceremonijos kviečiamas šventinių pietų Bakingamo rūmuose. Tik kol kas neaišku, ar princas kvietimą priims, nes, panašu, skubės atgal į Kaliforniją, kur šiandien gimtadienį švenčia jo sūnus Archie ir laukia žmona Meghan Markle.

Londone karūnuojamas Karolis III

Kvietimas pietų vertinamas kaip alyvos šakelė, kurią po skandalingos memuarų knygos pasirodymo sūnui ištiesė Karolis III.

„Sky News“ skelbia: „Karališkieji rūmai pranešė, kad princas Harry šiandien kviečiamas į Bakingamo rūmus. Kol kas nežinia, ar princas priims kvietimą, nes nori skubėti namo“. Reporteris Kay Burley pažymi, kad Harry konkrečiai kviečiamas „pietų“.

Vestminsterio abatijoje princas Harry buvo pasodintas viso labo trečioje eilėje tarp princesės Eugenie vyro J. Brooksbanko ir princesės Alexandrios, Elžbietos II pusseserės, kuri karališkųjų pareigų nebeina jau dešimt metų. Skaitymo iš lūpų ekspertė „The Daily Mail“ sakė, kad į Vestminsterio abatiją atvykęs princas Harry J. Brooksbankui galėjo pasakyti kažką panašaus į „smagu“.

Ekspertė Jacquie Presser mano, kad pokalbis, belaukiant istorinės svarbos ceremonijos, buvo lengvas ir malonus. Ji tikina, kad princas šypsodamasis J. Brooksbankui atsakė „Kaip juokinga, mmm įdomu“, o tada jie aptarė būsimą ceremoniją.

Trečioje eilėje, kitoje pusėje nei Harry, sėdėjo Jorko kunigaikštis, kuris nuo 2022 metų sausio nebeturi „Jo karališkosios didenybės“ titulo.

Pirmoje eilėje karūnavimą stebėjo princas Williamas su žmona Kate bei vaikais princu George‘u ir princese Charlotte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)