Kartu su filmavimo grupe atvyksta ir Oskaru apdovanota aktorė Helen Mirren, kuri keturių dalių dramoje įkūnys ikoniškąją rusų monarchę. Aktorė taip pat užsiima ir filmo prodiusavimu kartu su režisieriumi Philipu Martinu, Davidu M Thompsonu ir Charlie'iu Pattinsonu.

Nors kūrybinė komanda filmavimo lokacijų oficialiai dar nepatvirtino, skelbiama, kad didžioji dalis filmo bus kuriama būtent Lietuvoje. Keletas scenų bus filmuojamos ir Sankt Peterburge bei kituose Baltijos regionuose.

Keturių dalių filmą transliuos HBO kabelinė televizija.

H. Mirren teigia besidžiaugianti, kad šis filmas jau netrukus pasieks dienos šviesą: „Esu labai susijaudinusi dėl galimybės įkūnyti moterį iš istorijos, kuri turėjo tiek daug jėgos. Ji perrašė taisykles valdžioje ir pakeitė požiūrį į moteris bei pasiekė, kad prie jos vardo būtų minima „didžioji“.

Kaip rašoma kftv.com, Lietuva turi palankią aplinką šiam filmui kurti – istorines lokacijas ir 20% mokesčių lengvatą, todėl ši šalis taip pat buvo pasirinkta filmuoti ir BBC serialui „Karas ir taika“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)