Filmo "Noting Hilas" (Notting Hill) žvaigždė spalį atskleidė, kad anksčiau šiais metais pirmąkart tapo tėvu po trumpo romano su viena moterimi, kuri, kaip manoma, yra mažai žinoma iš Kinijos kilusi manekenė ir aktorė Tinglan Hong.

Tinglan Hong dabar patvirtino esanti H.Granto kūdikio motina, pateikusi Londono Aukštajam Teismui prašymą suteikti apsaugą nuo įkyrių fotografų.

Tinglan Hong ieškinyje teigiama, kad ji nuolat persekiojama fotografų; žiniasklaidos dėmesys itin padidėjo, kai dabar jau uždarytas britų bulvarinis laikraštis "News of the World" savo pirmajame puslapyje išspausdino straipsnį, kuriame aktorė vadinama Hugh slaptąja mergina, taip pat keliama prielaida, jog ji laukiasi.

Tinglan Hong skundėsi, kad "nebegali normaliai prižiūrėti savo dukros" dėl nuolatinio paparacų spaudimo.

Ji taip pat teigė sulaukusi nežinomų asmenų grasinamų skambučių, kai H.Grantas Didžiosios Britanijos televizijos laidoje pasisakė apie "News of the World" vykdyto telefoninio šnipinėjimo skandalą ir sakėsi tapęs jo taikiniu.

H.Grantas buvo įvardytas "esminiu dalyviu" tyrime, dėl kurio tarptautinis žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas šią vasarą buvo priverstas uždaryti populiarų sekmadieninį bulvarinį laikraštį, kai paaiškėjo, jog vienas privatus tyrėjas, bendradarbiavęs su šiuo leidiniu, neteisėtai rinkdavo privačių telefoninių pokalbių ir balso pašto informaciją, susijusią su garsenybėmis ir politikais.

Teisėjas Michaelas Tugendhatas praeitą savaitę patvirtino Tinglan Hong apsaugai skirtą nurodymą, "draudžiantį persekiojimą". Šis sprendimas buvo paviešintas penktadienį.

Teisėjo nutartyje sakoma, kad nors H.Grantas yra garsenybė, Tinglan Hong "niekada nesiekė išgarsėti arba tapti žinoma visuomenei dėl kokių nors priežasčių".