Pirmadienį, gruodžio 5 d., buvo paskelbtas antras šešių dalių dokumentinio serialo anonsas, kuriame princas Harry kalba apie „nutekintą informaciją“ ir „sufabrikuotas istorijas, siekiant apjuodinti jį ir Meghan Markle“. Ir nors pora ketina duoti atkirtį spaudai, jiedu taip pat atskleis, kokį spaudimą patyrė būdami karališkosios šeimos nariais ir kodėl neturėjo kito pasirinkimo, tik pasitraukti.

Harry anksčiau yra minėjęs nerašytą susitarimą tarp rūmų ir spaudos. Taip pat Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė tvirtina, kad rūmų darbuotojai ant jų pylė purvą, gindami kitus karališkosios šeimos narius (šiuos kaltinimus rūmai neigia). Pora turėtų išsamiau papasakoti apie tai, ką Harry vadina „nešvariu žaidimu“.

Dabar rūmų darbuotojai ruošiasi naujoms šokiruojančioms antraštėms, tačiau, nepaisant pranešimų, jog vyresnieji rūmų personalo nariai tariasi, kaip suvaldyti krizę, artimi šaltiniai atskleidė „Vanity Fair“, kad rūmų strategija – tiesiog išlaukti, kol viskas nurims, nekreipiant per daug dėmesio į dokumentinį serialą.

„Tikriausiai bus nelengva, tačiau planuojama vengti bereikalingų skandalų ir stengtis neišsišokti, – sakė rūmų šaltinis. – Tai laiko patikrinta strategija, puikiai pasiteisinusi praeityje. Williamo veiklos rezultatai yra iškalbingi, kaip matėme Bostone, o naujojo karaliaus laukia daug renginių. Rūmai liks ištikimi savo pareigai.“

Tiesa, sprendžiant iš pristatomojo filmuko, galima daryti prielaidą, kad dokumentinis serialas, kuris bus pradėtas rodyti praėjus vos keletui savaičių po paskutiniojo „Karūnos“ („The Crown“) sezono, turi potencialo suduoti smūgį karališkosios šeimos reputacijai tarptautiniu mastu.

Anonsiniame filmuke Sasekso kunigaikščių bičiulis teigia, kad pora susidūrė su „neapykanta ir rasine diskriminacija“, todėl panašu, kad princas Harry ir M. Markle pateiks daugiau kaltinimų dėl karališkojoje šeimoje neva gajaus rasizmo. Beje, šią savaitę Harry ir M. Markle vyks į Niujorką atsiimti apdovanojimo už kovą su rasizmu karališkojoje šeimoje.

Nors karaliaus Karolio III atstovai spaudai neskuba pateikti viešų komentarų, Kensingtono rūmai, Velso princo ir princesės rezidencija, gali nuspręsti elgtis kitaip. Princas Williamas aiškiai davė suprasti, kad netoleruos kaltinimų rasizmu, ir anksčiau užsistojo karališkąją šeimą, kai Harry ir M. Markle pareiškė, kad karališkosios šeimos narys susirūpino dėl jųdviejų negimusio sūnaus odos spalvos. Paklaustas, ar karališkosios šeimos nariai yra rasistai, Williamas atsakė: „Mūsų šeima tikrai nėra rasistai.“

Praėjusią savaitę princas Williamas atsiribojo nuo savo krikštamotės ledi Susan Hussey, kuri atsisakė karališkosios šeimos narės pareigų po kilusio skandalo, kai nederamai kalbėjo su Bakingamo rūmuose dirbusia afroamerikiečių kilmės labdaros fondo vadove. Be to, princas Williamas viešai pareiškė, kad rasizmui „nėra vietos mūsų visuomenėje“.

Remiantis vienu rūmų šaltiniu, princas galėtų nurodyti savo ryšių su visuomene komandai pakomentuoti dokumentinį filmą, jeigu jame nuskambės melagingų ar reputacijai kenkiančių kaltinimų.

„Nors Karolis III vadovaujasi labai sena mantra „nesiskųsk ir nesiteisink“, princas Williamas gali būti labiau linkęs netylėti, jeigu pamanys, kad turi apginti save ar savo šeimą dėl kokių nors rimtų kaltinimų, pavyzdžiui, rasizmu“, – sakė šaltinis.

Be britų žiniasklaidos, Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė taip pat nusitaikė į rūmų darbuotojus ir rūmus kaip instituciją. Ar jie įvardys konkrečius karališkosios šeimos narius, laikas parodys. Naujausiame pristatomajame filmuke matyti verkianti M. Markle ir savo galvą rankomis suėmęs Harry, o poros advokatė Jenny Afia sako: „Meghan buvo paskelbtas karas, kad būtų patenkinti kitų žmonių interesai.“

Pirmosios trys serijos bus parodytos ketvirtadienį, gruodžio 8 d., praėjus lygiai trims mėnesiams nuo karalienės mirties. Likusias tris serijas „Netflix“ naudotojai išvys gruodžio 15-ąją. Kaip tik tą dieną princesė Kate Middleton turėtų dalyvauti šventinėse apeigose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)