„Pirmą kartą tai nutiko, kai man buvo 9 metai. Niekam apie tai nesakiau, gyvenau kamuojama gėdos ir kaltės. Atrodė, kad aš, devynerių metų vaikas, esu atsakinga už suaugusio vyro veiksmus“, – rašo aktorė.

„Tą vyrą daug metų teko matyti kiekvieną mielą dieną. Jis man šypsojosi ir mojo. Visą laiką ta sunki našta buvo su manimi, o jis tikėjosi, kad tiesiog tylėsiu ir šypsosiuos jam atgal. Mielosios, netylėkite, tegul jaunoji karta žino, kad nereikia taikstytis su smurtautojais“, – skaudžiais prisiminimais dalijasi jauna moteris.

Aktorė jau ne pirmą viešai pasisako už moterų teises. Sausį ji sakė kalbą Moterų eisenoje Vašingtone. Tada žiniasklaidai ji teigusi, kad ir toliau kovos už tai, kuo pati tiki.

„Visada stengiasi būti aktyvi kovoja savo darbe, savo gimtajame Los Andžele. Nuolat buriu bendraminčius, organizuoju įvairius susivienijimus ir nebijau palikti savo komforto zonos tam, kad prisidėčiau prie šios svarbios veiklos“, – teigia A. Ferrera.

#metoo

A post shared by America Ferrera (@americaferrera) on Oct 16, 2017 at 6:52pm PDT

„Manau, kad atėjo metas mąstyti plačiau, aiškiai įvardyti, kas mums svarbu, ir spręsti problemas. Svarbiausia yra žmogaus orumas. Štai kodėl stoju į šią kovą“, – pabrėžia ji.

Iniciatyva #MeToo pagreitį socialinėje žiniasklaidoje įgavo sekmadienį ir pirmadienį. Ją paskatino kaltinimai seksualiniu priekabiavimu, kurių sulaukė Holivudo prodiuseris Harvey‘is Weinsteinas.

Skandalas kilo, kai aštuonios moterys, tarp kurių aktorė Ashley Judd, per interviu „New York Times“ spalio 5 dieną prodiuserį apkaltino seksualiniu priekabiavimu. Laikraštis taip pat skelbė, kad H. Weinsteinas pasiekė susitarimą su aštuoniomis moterimis, tarp kurių buvo aktorė Rose McGowan, kuri vėliau pranešė, kad prodiuseris ją išžagino.

Kilus skandalui, prodiuserio išplatintame pareiškime teigiama, kad jis kreipėsi pagalbos į specialistus ir ketina išspręsti „šią savo problemą“. Vyras ne tik neteko darbo, bet ir prarado šeimą – sutuoktinė ir „Marchesa“ mados namų dizainerė Georgina Chapman paskelbė jį paliekanti.

Nuotraukų albume - aktorė anksčiau ir dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)