C. Wurst, kurio tikrasis vardas yra Tomas Neuwirthas, gegužę pelnė Austrijai pergalę Eurovizijos konkurse. Pasak Ban Ki-moono, C. Wurst šį renginį, kuris dažnai pajuokiamas dėl kičinių pasirodymų, savo kova už įvairovę ir toleranciją pavertė „švietimo apie žmogaus teises momentu“.

Dainininkas, kuris vilkėjo kuklią suknelę, avėjo juodus aukštakulnius ir buvo su savo skiriamuoju ženklu tapusia barzda, paspaudė ranką JT vadovui, juokavo su juo ir padainavo šimtams pareigūnų ir diplomatų, kurie jį sveikino JT komplekse Vienoje.

„Šiemet pradėjau skirti išmokas ir JT darbuotojų tos pačios lyties partneriams ... Diskriminacijai nėra vietos nei Jungtinėse Tautose, nei 21-ojo amžiaus pasaulyje“, – pasakė Ban Ki-moonas. Jo žodžius plojimais palydėjo pareigūnai, kurių dešimtys buvo priėję prie C. Wurst nusifotografuoti ar gauti autografo.

„Kai išgirdau, kad ji laimėjo šį Eurovizijos dainų konkursą, iškart supratau, kad ji yra pasaulio žvaigždė, – sakė Ban Ki-moonas. – Tvirtai palaikau lygybę“.

„Mes – nesustabdomi“, – pridūrė Ban Ki-moonas, cituodamas C. Wurst žodžius, pasakytus savo pergalės vakarą Eurovizijoje.

Po pergalės tame dainų konkurse, kurį per televiziją stebėjo maždaug 180 mln. žiūrovų 45 valstybėse, C. Wurst tėvynėje buvo sutikta kaip didvyrė.

Tuo metu dainininkas sakė: „Pritariu nuomonei, kad tai buvo pergalė ne tik man, bet ir žmonėms, kurie tiki ateitimi ... be diskriminacijos, pagrįsta tolerancija ir pagarba. Tai nepaiso sienų“.

Tačiau C. Wurst pergalę smerkė kai kurie socialiniai konservatoriai, kuriems ji atrodė kaip gėjų teisių propagavimas.

C. Wurst pirmadienį kalbėdamas Ban Ki-moonui ir JT pareigūnams dar kartą paragino demonstruoti toleranciją: „Tiesiog gali būti gerbiamas, jei gerbi kitus“.

Barzdotoji austrų diva sakė svajojantis apie „ateitį, kai mums nereikės kalbėti apie seksualinę orientaciją ar odos spalvą“.

Ir, žinoma, C. Wurst sudainavo „Rise Like a Phoenix“ – dainą, pelniusią pergalę Eurovizijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)